Siirry sisältöön
Sesonki

Helpot pikkujouluherkut valmistaikinoista 

Pikkujouluherkut valmistaikinoista

Jos pikkujouluihin tekee mieli leipoa laaja kattaus erilaisia herkkuja tai aikaa valmisteluille on vain rajallisesti, nappaa avuksi valmistaikinat.  

Tässä pieni salaisuus vaativammankin kotileipurin keittiöön – kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse! Näiden vinkkien avulla loihdit ihania leivonnaisia mausteisen mainiosta piparitaikinasta, monipuolisesta voitaikinasta ja pehmeästä pullataikinasta. Jutun lopusta löydät hauskan vinkin itse tehtyyn pikkujoululahjaan, joka valmistuu näppärästi filotaikinasta.  

Yllätyksiä piparkakkutaikinasta 

Valmis piparitaikina on yllättävän monipuolinen raaka-aine, joka sopii perinteisten piparkakkujen ja piparitalon lisäksi myös pienten leivosten ja jopa galeten tekoon. Jos kaipaat leivonnaisiin piparitaikinan pehmeyttä, testaa tahmeita piparikierteitä. Mehevät, reunoista rapeat ja keskeltä kosteat kierteet ovat kuin kääretortun ja piparin risteytys! Myös erilaiset pikkuleivät kuuluvat joulunaikaan. Söpöt piparkakku-kinuskinapit ovat ihastuttavan nopea jouluherkku. Valmistaikinasta muotoillaan pieniä nappeja ja täytetään kinuskikreemillä, ja uunituoreet keksit viimeistellään sormisuolalla. Piparkakkutaikina sopii hyvin myös piirakkapohjaksi. Testaa vaikka luumu-kanelirahkalla, päärynöillä ja rapeilla pähkinöillä täytettyä galettea, joka hurmaa pikkujouluvieraat. 

Suolaista ja makeaa voitaikinasta 

Voitaikina on valmistaikinoista monen lemppari, sillä se sopii sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin. Piirakat, pasteijat, croissantit ja joulutortut valmistuvat voitaikinan avulla tuossa tuokiossa. Joulunajan leivonnaisissa maistuvat AURA juuston, taateleiden ja muiden sesonkiherkkujen maut. Pikkujoulujen lisäksi voitaikinaleivonnaiset sopivat myös joulun kalapöytään. Skagen-tortut, AURA lohipiiras ja helppo lohipiirakka maistuvat joulupöydässä mainioilta esimerkiksi mätien ja graavilohen rinnalla. Helppo lohipiirakka on myös ihanan vaivaton valmistaa tämän videon vinkkien avulla. Erityisen juhlavan ulkomuodon voitaikinasta leivottuihin piirakoihin saa tekemällä ne kranssin muotoon. Pikkujoulujen jälkkärinä maistuvat muiden makeiden herkkujen lisäksi superhelpot jäätelöviinerit.  

Pehmeitä herkkuja pullataikinasta 

Joulunalusaika on myös pullahiirten lempiaikaa. Laskiaispullan ystäviä hemmotellaan piparipäällysteisillä joulupullilla, joiden täytteenä yllättävät makea kinuski ja kuohkea kerma. Pipari maistuu myös juhlavassa bostonkakussa, joka kruunataan ruskistetulla voilla maustetulla tuorejuustokuorrutteella. Marjaista makua rakastava tekee puolestaan pikkujouluihin pullapiiraan, jonka rahkatäyte vie kielen mennessään. 

Näissä resepteissä pullataikina tehdään itse, mutta voit hyvillä mielin suunnata kaupan pakasteosastolle ja napata sieltä matkaan valmiin pullataikinan. Lopputulos on aivan yhtä herkullinen ja voit käyttää taikinan vaivaamisesta säästyneen ajan glögin juomiseen.  

AURA karkit filotaikinasta

Lahjavinkki filotaikinasta 

Syötävän suloiset juustokarkit ovat ihanaa naposteltavaa juhlajuomien kanssa ja ilahduttavat itse tehtynä pikkujoululahjana tai tuliaisena. Pinnalta rapeat ja sisältä pehmeät filotaikinanamuset kätkevät sisäänsä sinihomejuustoa ja viikunaa. Viimeistele tomusokerilla, kääräise sellofaaniin ja koristele joulunpunaisella rusetilla.


Search