Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Herkullista syysruokaa juureksista

Herkullista syysruokaa juureksista

Syksyllä sadonkorjuun aikaan juurekset ovat parhaimmillaan. Nappaa maukkaat juuresreseptit talteen ja herkuttele kauden antimilla.

Monikäyttöiset juurekset maistuvat keitoissa, salaateissa, padoissa, sämpylöissä ja jopa jälkiruoissa – ja toki juureksia voi napostella myös sellaisenaan. Parhaimmillaan juurekset ovat syksyllä sadonkorjuun aikaan. Niiden mieto, mutta herkullinen maku säilyy jopa puoli vuotta hyvin säilöttynä, suojassa valolta ja kuumuudelta.

Ravinteikkaat juurekset ovat paitsi edullisia, myös ekologisia, sillä niitä tuotetaan lähellä ja niiden kasvatus kuormittaa vähän ympäristöä. Kokosimme kokeiltavaksesi listan sesongin herkullisimpia reseptejä.

1. Punajuuripestopasta

Upea syvänpunainen punajuuren väri saa jopa pastan hehkumaan lautasella. Herkullisempaa pastaa saa etsiä, sillä pinjansiemenet ja lusikoitava Valio Viola tuorejuusto AURA ovat täydelliset makukaverukset punajuurelle.


Search