Siirry sisältöön
Sesonki

Joulukinkun kuorrutus kolmella tapaa 

Karamellisoitu kinkun kuorrute

Joulukinkun kuorruttaminen on tärkeä osa kinkun valmistamista, sillä se viimeistelee kinkun ulkonäön ja tuo siihen lisämakua. Kuorrutus onkin loistava tapa tuoda omia lempimakuja joulupöytään – tässä kolme maukasta vaihtoehtoa! 

Joulukinkun kuorruttamisessa ei ole varsinaisia rajoitteita. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että suolaisen kinkun kanssa sopii pieni makeus. Kuorrutteessa voikin kokeilla korppujauhon kaverina esimerkiksi ohutta kerrosta omenasosetta, hunajaa, hilloa tai marmeladia. Sinappisen kinkun nimeen vannova voi testailla erimakuisia sinappeja, kuten etikkaista amerikkalaista sinappia, makeaa hunajasinappia tai kipakkaa Dijon-sinappia. 

Aloita kinkun päällystäminen, kun kinkku on jäähtynyt sen verran, etteivät sormet pala. Poista kinkusta kamara ja paksuin rasvakerros. Sitten vain kuorruttelemaan! 

Kinkku sinappihunnulla 

Sinappihuntu on joka kodin hyvä peruskuorrutus, joka onnistuu aina. Osa käyttää kuorrutteessa myös kananmunaa, mutta helpoimmalla pääsee, kun kuorrutteessa käyttää vain sinappia, sokeria ja korppujauhoja. Sinapin voi valita oman maun mukaan, mutta erityisen hyvin kuorrutteeseen sopii aavistuksen makea sinappi. Jos haluat koristella pinnan vielä kokonaisilla neilikoilla, tee kuorrutteeseen veitsellä viiltämällä vinoneliöitä ja työnnä neilikat neliöiden keskelle.

Karamellisoitu kinkunkuorrute 

Karamellisoitu kinkunkuorrute on uusi, päivitetty versio perinteisestä sinappihunnusta. Ihanan paahteinen kuorrutus saa mainion makunsa fariinisokerista, joka sulatetaan kuuman kinkun päälle. Fariinisokeri rapeutuu uunissa sinapin ja korppujauhon välissä. Kuorrute sopii perinteiselle kinkulle, porsaan fileelle, kinkkurullalle tai kalkkunalle. 

Joulukinkku AURA-kuorrutuksella 

Joulun yllättävin kuorrutus syntyy kahdesta tutusta jouluisesta raaka-aineesta, joita ei välttämätä ihan heti osaisi kokeilla kinkun päällä. Luumumarmeladin ja AURA juuston yhdistelmästä syntyy herkullinen ja yllättävä kuorrutus, joka ei taatusti jätä kylmäksi! Marmeladin makeus ja AURA juuston voimakas maku muodostavat täydellisen makuparin, eikä korppujauhoakaan jää kaipaamaan, sillä AURA rapeutuu uunissa juuri sopivasti. 

Joulukinkku

Search