Oppitunti
Juhannuksen lettukakku – näin se leivotaan
Lettukakku on klassikko, joka maistuu erityisesti keskikesän aikaan. Tässä lettukakussa on kuitenkin erityisen herkullinen täyte sekä näppärä taittelutyyli, jotka pitävät kakun jämäkästi kasassa.
Letut ovat suomalaisille varsin tuttu herkku. Mutta oletko maistanut lettukakkua? Tässä lettukakussa maistuvat itse keitetty mansikka-raparperihillo sekä samettinen mascarponevaahto. Malta ja anna lettukakun vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista: vetäytyessä kakun rakenne tiivistyy juuri sopivasti ja kakku on helpompi leikata siististi.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Juhannuksen lettukakun leipomiseen tarvitset
Lettutaikina
- 3 kananmunaa
- 6 dl Valio täysmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Mansikka-raparperihillo
- 125 g raparperia
- 125 mansikoita
- 2 rkl vettä
- 1 1/2 dl hillosokeria
Mascarponevaahto
- 2 prk (à 2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
- 1 rs (à 200 g) Valio Keittiön mascarponea
- 1 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- Valio Oivariini® juoksevaa
- tuoreita mansikoita
- syötäviä kukkia
- tomusokeria