Siirry sisältöön
Oppitunti

Juhannuksen lettukakku – näin se leivotaan

Juhannuksen lettukakku

Lettukakku on klassikko, joka maistuu erityisesti keskikesän aikaan. Tässä lettukakussa on kuitenkin erityisen herkullinen täyte sekä näppärä taittelutyyli, jotka pitävät kakun jämäkästi kasassa.

Letut ovat suomalaisille varsin tuttu herkku. Mutta oletko maistanut lettukakkua? Tässä lettukakussa maistuvat itse keitetty mansikka-raparperihillo sekä samettinen mascarponevaahto. Malta ja anna lettukakun vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista: vetäytyessä kakun rakenne tiivistyy juuri sopivasti ja kakku on helpompi leikata siististi.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Juhannuksen lettukakun leipomiseen tarvitset

Lettutaikina

Mansikka-raparperihillo

  • 125 g raparperia
  • 125 mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 1 1/2 dl hillosokeria

Mascarponevaahto

Lisäksi


Munakas

Katso kaikki oppitunti-videot

Mielessä täydelliset tuulihatut, elämäsi paras munakas tai samettinen jäätelö? Näillä vinkki- ja tekniikkavideoilla viilaat kokkaustaitosi piirun verran paremmiksi.


Search