Siirry sisältöön
Sesonki

Juomasuositukset joulumenulle

Bistromenu

Menu mielessä, mutta juomapuoli pohdituttaa? Katso tästä Viinimaan asiantuntija Markus Hannulan juomasuositukset jouluiselle bistromenulle.

Rennon ranskalainen ja konstailematon bistrotyyli taipuu mainiosti myös jouluun. Nosta pöytään seurueen kesken jaettavat annokset, kaada lasiin makunystyröitä kutkutteleva viini ja nauti.

Suositusviinit ovat myynnissä useimmissa K- ja S-ryhmän kaupoissa, joten nappaat ne helposti mukaan samalla ostosreissulla menun muiden raaka-aineiden kanssa.

Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto

Makean ja suolaisen liitto on yksi ruokamaailman lumoavista klassikoista – ja sama pätee myös viinin ja ruoan yhdistämiseen. Puolikuivan kuohuviinin jäännössokeri on erinomainen pari rosollin mausteisuudelle, ja viinin hapokkuus pelaa samaan maaliin pikkelin hapokkuuden kanssa. Kuohkean AURA-pedin suolaisuus nostaa esiin viinin hedelmäisyyttä.

Gozy Sec 8 %
Espanja

Tryffeliperunat

Hienostunut tryffeli ja juuston suolaisuus vaativat viiniltä tanniineja ja pientä hapokkuutta. Viinin maku ei saa kuitenkaan olla liian runsas, jottei se jyrää vaan päästää ruoan vivahteet oikeuksiinsa. Tässä kombossa ruoan rasvaisuus pehmentää mukavasti punaviiniä ja tuo esille sen hedelmäisyyttä.

Chill Out Merlot 8 %
Chile

Tartar, dijonsmetanaa ja juustolunta

Tartar vaatii punaviiniltä runsautta, täyteläisyyttä ja tanniineja. Viinin runsas hedelmäisyys ja jopa makean marjaisat aromit tasapainottavat sinappisen kastikkeen mausteisuutta.

Chill Out Cabernet Sauvignon 8 %
Australia

Kuhaa meunière

Sitruunalla ja kapriksilla ryyditetty bistroruokien klassikko, kuhaa meunière, kaipaa rinnalleen raikkaan hapokasta ja eleganttia valkoviiniä. Oivallinen pari annokselle löytyy vaalean kalan luottokumppanista: saksalaisesta Rieslingistä. Kein Name Riesling 8 % on valittu Helsingin Sanomien 8 % -testin voittajaksi.

Kein Name Riesling 8 %
Saksa

Välijuustot ja hapankirsikkahilloke

Makean roseeviinin marjaisan raikkaat aromit tarjoavat erinomaisen vastaparin juustojen suolaisuudelle. Samalla se toimii hyvin yhteen vadelmista ja hapankirsikoista valmistetun tuorehillon seuralaisena. Tarjoile viini hyvin viilennettynä.  

Castello del Poggio Sweet Rosé 7 %
Italia

Vaniljapannacotta, oliiviöljyä ja sormisuolaa

Italialaiselle jälkiruoalle sopii tietenkin italialainen viini! Astin alueen kuohuviinit Pohjois-Italian Piemontesta ovat tyypillisesti makeita ja runsaan aromaattisia, ja ovat siksi erinomainen kumppani tälle yllättävän herkulliselle jälkiruoalle. Sormisuola antaa ihastuttavan vastaparin makealle viinille.

Canti Asti DOCG Liberty 8 %
Italia

Marjainen valkosuklaajäätelö

Aidoista mansikoista ja kuohuviinistä valmistetun Fresitan makea marjaisuus korostaa ihanasti valkosuklaisen jäätelön marjaista makumaailmaa. Kuplat tuovat kivaa raikkautta täyteläisen jälkiruoan rinnalle.

Fresita Original 8 %
Chile

Uunipäärynät

Aromaattisista Moscato-rypäleistä valmistetun makean valkoviinin hunajaiset ja kypsän hedelmäiset aromit täydentävät hunajalla, viikunahillolla ja timjamilla maustettuja uunipäärynöitä. Aavistuksen parfyymisen viinin makeus tuo hyvän vastaparin AURA-juuston suolaisuudelle.

Castello del Poggio Moscato 7 %
Italia


Sinua voisi kiinnostaa myös…

Search