Nyt leivotaan klassikoita! Kahvikakut tekevät paluun kahvipöytään

Tiikerikakku
Monelle tulee kuivakakuista ensimmäisenä mieleen klassinen tiikerikakku. Vaalean murokakun ja mehevän suklaakakun yhdistelmä loihtii kakkuun sekä sen tunnistettavan ulkonäön että taivaallisen hyvän maun. Hauskan näköinen kakku on helppo leipoa ja maistuu kaikille vauvasta vaariin.
Sitruunakakku
Raikkaan makuinen ja kaunis sitruunakakku sopii etenkin keväiseen kahvipöytään, kun sitrussesonki on kuumimmillaan. Sitruunan kuorta ja mehua sisältävä leivonnainen on sekä erittäin herkullinen että helppo tehdä. Juuri sopivan kirpsakka kakku viimeistellään tomusokerihunnulla. Kakku mehevöityy säilytyksen aikana, joten se kannattaa leipoa jo pari päivää ennen tarjoilua.
Italialainen sitruunakakku
Jos kaipaat kahvin kylkeen jotain uutta, voi sitruunakakun leipoa myös italialaiseen tyyliin. Ohjeessa käytetään voin sijaan oliiviöljyä, joka tuo taikinaan lisäpehmeyttä ja mukavan maanläheistä makua. Kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun sopivaa lisähappamuutta ja pintaa maustaa sitruunakreemiraita. Mehevä kakku on niin houkutteleva, että se nousi vuoden 2024 suosituimmaksi reseptiksi(aukeaa uuteen välilehteen).
Pähkinäkeikauskakku
Tämä kakku hurmaa juhlavammassakin kahvipöydässä! Kuvankaunis pähkinäinen keikauskakku on sisältä mehevä ja päältä houkuttelevan tahmea. Mantelijauhe tekee kakun rakenteesta ihanan pehmeän. Voit valita kakkuun mitä tahansa suosikkipähkinöitäsi, kuten pistaaseja tai cashew-pähkinöitä. Koko komeus viimeistellään juoksevalla hunajalla, syötävillä kukilla ja rouhituilla pähkinöillä.
Pumpulikakku
Osa tuntee tämän kakun nimellä Kultarannan pumpulikakku, sillä pehmoiset kahvikakut nousivat erityiseen suosioon alunperin presidentin kesäasunnon keittokirjasta. Pumpulikakku onkin erinomaista tarjottavaa kesävieraille ja sen kanssa voi tarjoilla tuoreita marjoja. Kakku leivotaan perunajauhoihin, joten se on sekä koostumukseltaan erittäin pehmeä että luontaisesti gluteeniton.
kardemummakakku
Länsinaapurista tuttu kardemummakakku on helppo valmistaa, mutta sitäkin täyteläisemmän makuinen. Bulgarian jogurtti tekee taikinasta mehevän. Reippaasti kardemummaa sisältävä kakku maistuu erityisen hyvältä vaniljakastikkeen kanssa. Herkuttelemaan pääsee heti kakun tullessa uunista, kun sen kaveriksi varaa purkillisen valmista vaniljakastiketta.
Toscakakku
Tahmean toscapäällisen yhdistäminen kahvikakkuun on nerokas idea, joka nostaa herkun aivan uusiin sfääreihin. Mehevä kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun sen maut ovat saaneet tasaantua yön yli. Tee kerralla vaikka kaksi – kakku säilyy hyvin vierasvarana pakastimessa. Kirsikkasesonkiakaan ei tarvitse jäädä odottelemaan, sillä maustetulla rahkalla ja säilykekirsikoilla ryyditettyä kakkua voi leipoa ympäri vuoden.
Taatelikakku
Täyteläinen taatelikakku koristaa monen jälkkäripöytää jouluna, mutta mausteista kakkua saa herkutella myös muina vuodenaikoina. Kivettömät taatelit voi keittää glögin sijaan missä tahansa marja- tai hedelmämehussa. Kakku on helppo tehdä tämän reseptin tapaan gluteenittomana versiona, jolloin sitä voi tarjota myös gluteenia vältteleville vieraille. Taatelikakku kannattaa leipoa hyvissä ajoin, sillä sen maku tiivistyy muutaman päivän aikana erityisen herkulliseksi.