Karitsanpaisti mämmikastikkeella glaseerattuna – näin onnistut yllättämään pääsiäispöydässä
Mämmillä maustettu maltaisen makea kastike on täydellinen pari voimakaan makuiselle karitsalle. Mämmikastikkeella glaseerataan lihapaloille ensin kiiltävä ja paahteisen rapea pinta ja loppu tarjotaan kastikkeena. Kertakaikkisen herkullista!
Karitsa ja mämmi ne yhteen sopii
Mitäpä jos yhdistäisit kaksi pääsiäisen klassikkoa, karitsan ja mämmin, pääsiäispöydän pääruokayllättäjäksi? Ei mikään hassumpi idea ja lopputulos sopii pääsiäiseen kuin tipu rairuohoon.
Ottaa aikansa uunissa, mutta palkitsee ruokapöydässä
Murean karitsanpaistin salaisuus on oikea paistolämpötila ja -aika. Paista paistia aluksi kuumemmassa uunissa, jotta pinta saa väriä. Itse käytän tässä paistinpannua ja paistan värin lihan pintaan kuumalla pannulla ja siirrän paistin suoraan 150 asteiseen uuniin. Paistiin kannattaa laittaa paistomittari, ja sen näyttäessä 65 astetta on lihan kypsyys juuri sopiva karitsalle. Paistoaika riippuu paistin koosta ja n. 2,5 kg painoisen paistin kypsymiseen menee noin neljä tuntia.
”Herkullisia hetkiä kevään odotetuimman ruokajuhlan parissa! ”
Nautitaan yhdessäolosta hyvän ruoan äärellä kaikkina pääsiäisen päivinä.