Siirry sisältöön
Proteiini

Kasviproteiinit

Kasviproteiinit
Hanna Kautiainen
ETM, ravitsemusasiantuntija

Perhe-elämästä ja mökkeilystä innostuva ruokaharrastaja, joka nyhjää vaikka tyhjästä päivällisen pöytään.

Kasviproteiinien aminohappokoostumuksissa on suuria eroja. Kaura- ja herneproteiini ovat monipuolisia, hyvin siedettyjä kasviproteiineja, jotka imeytyvät tehokkaasti. Yhdistelemällä eri kasviproteiinilähteitä voidaan varmistaa riittävä välttämättömien aminohappojen saanti.

Kasviproteiini

Kasviproteiinin aminohappokoostumus vaihtelee riippuen siitä, mistä kasvista se on peräisin. Eläinproteiinit, kuten maito, kanamuna ja liha ovat ns. täydellisiä proteiineja eli ne sisältävät runsaasti kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Myös monien kasviproteiinien aminohappokoostumus on monipuolinen. Yhdistelemällä eri kasviproteiineja voidaan varmistaa riittävä välttämättömien aminohappojen saanti myös kasvisruokavaliossa. Valion reseptipankista löytyy erinomaisia reseptejä, jotka sopivat myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

Helppoa kasvisruokaa loihdit Gold&Green® tuotteiden avulla

Kaurasta ja palkokasveista valmistettu Nyhtökaura® sisältää kuitua, rautaa ja roimasti proteiinia, ja sille on myönnetty Sydänmerkki.

Search