Siirry sisältöön
Oppitunti

Keikauskakku on mainettaan helpompi herkku

Pähkinäkeikaus
Veera Pitkänen
Veera Ikonen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Keikauskakku on klassikko, joka valmistuu yllättävän näppärästi. Kumotun kakun pinnalta paljastuu herkullisen kinuskinen pähkinäkerros.

Monet tuntevat keikauskakun hedelmäiset versiot. Tämän keikauskakun juju on kuitenkin kinuskipähkinöissä. Pähkinät lusikoidaan torvivuoan pohjalle ja päälle kaadetaan taikina. Uunissa paistettu kakku kumotaan tarjoilulautaselle ja vuoan alta paljastuu runsaan pähkinäinen kerros.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Pähkinäkeikauksen valmistamiseen tarvitset

Taikina

  • 150 g huoneenlämpöistä Valio voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 dl Valio kreikkalaista jogurttia
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna

Viimeistelyyn

  • juoksevaa hunajaa
  • syötäviä kukkia

Search