Oppitunti
Keikauskakku on mainettaan helpompi herkku
Keikauskakku on klassikko, joka valmistuu yllättävän näppärästi. Kumotun kakun pinnalta paljastuu herkullisen kinuskinen pähkinäkerros.
Monet tuntevat keikauskakun hedelmäiset versiot. Tämän keikauskakun juju on kuitenkin kinuskipähkinöissä. Pähkinät lusikoidaan torvivuoan pohjalle ja päälle kaadetaan taikina. Uunissa paistettu kakku kumotaan tarjoilulautaselle ja vuoan alta paljastuu runsaan pähkinäinen kerros.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Pähkinäkeikauksen valmistamiseen tarvitset
- 50 g Valio voita
- 200 g pähkinöitä, esim. pekaani, cashew ja pistaasi
- 1 prk (200 g ) Valio kinuskikreemiä
Taikina
- 150 g huoneenlämpöistä Valio voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl mantelijauhetta
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 dl Valio kreikkalaista jogurttia
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
Viimeistelyyn
- juoksevaa hunajaa
- syötäviä kukkia