Kesän parhaat raparperiherkut
Ota kesä vastaan pistämällä pöytään kauden herkuimmat raaka-aineet. Näillä resepteillä valmistat niin mansikka-raparperijäätelön, raparperijuustokakun kuin raparperi-kinuskiviineritkin.
Raparperi on kotoinen ja perinteinen raaka-aine, jonka kirpeä makeus saa makunystyrät laulamaan. Raparperin omintakeinen maku sopii täydellisesti leivonnaisiin ja juomiin, ja se onkin suosittu raaka-aine kevään ja kesän leipomuksissa. Raparperista voit valmistaa perinteisen raparperipiirakan, mehevän raparperijuustokakun tai vaikka virkistävän raparperimehun.
Raparperia on helppo kasvattaa omassa puutarhassa, mutta sitä löytää myös lähialueen toreilta ja kauppojen vihannesosastoilta.
1. Raparperi-kinuskiviinerit
Raparperi-kinuskiviinerit ovat mehevän makeita leivonnaisia, jotka yhdistävät raparperin raikkauden ja kinuskin herkullisen makeuden. Rapea viineritaikina täytetään makealla raparperihillokkeella ja päälle valutetaan herkullista kinuskikastiketta. Nauti raparperi-kinuskiviinerit kahvipöydässä tai piknikillä.
Raparperin pakastaminen on helppo tapa säilöä kesän maku talteen
Pese raparperit huolellisesti ja kuori tarvittaessa paksu ulkokuori pois. Leikkaa raparperit pieniksi, noin 1–2 cm pituisiksi paloiksi. Levitä raparperit tasaisesti pakastepussiin tai -rasiaan ja pakasta. Pakastetut raparperit säilyvät pakastimessa noin vuoden. Jotta raparperien rakenne säilyy, sulata herkkupalat hitaasti jääkaapissa ennen käyttöä.