Seitsemän kesäruokaa varhaisperunoista
Kesäkattausten lempilisuke varhaisperuna on niin grilliruokien kuin salaattien herkullinen seuralainen. Kurkkaa tästä artikkelista seitsemän ruokaa kesän ykkösraaka-aineesta.
Aurinko paistaa, kauan odotettu lämpö hellii ihoa ja grilli-ilta odottaa tarjoiluja. Näillä resepteillä loihdit kesäiset herkkuruoat ja lisukkeet monipuolisesta varhaisperunasta.
1. Uudet perunat grillissä
Varhaisperunat eivät oikeastaan tarvitse muuta kuin voita, vähän mausteita ja lämpöä. Kypsytä perunat ihanan paahtuneiksi grillissä pienessä vuoassa. Mehevän maun takaa maustevoi, joka ottaa makunsa lehtipersiljasta ja valkosipulista. Yksinkertaista ja herkullista!
Uudet perunat, siis varhaisperunat!
Alkukesästä nautittuja ohutkuorisia perunoita tavataan kutsua uusiksi perunoiksi. Virallisesti ne ovat kuitenkin varhaisperunoita – keskenkasvuisina maasta nostettuja varhaisperunalajikkeita, kuten Timo, Jussi, Solist ja Siikli. Uusia perunoita myydään puolestaan vasta syksyllä ja varastoidaan talveksi satokauden jälkeen.