Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Kuukauden trendiresepti: raikkaan hedelmäinen mango-pas­sio­juus­tokakku

Mango-pas­sio­juus­tokakku tuo keväiseen kahvipöytään tuulahduksen tropiikkia 

Pääsiäisen herkullisin kakku ei kaipaa uunia ollenkaan. Liivatteella hyydytetty juustokakku saa raikkaan makunsa valmiiksi maustetusta rahkasta ja sitruunasta. Ihanan rapea pohja valmistuu parissa minuutissa kaurakekseistä ja voista.  

Kakun päällä komeileva sveitsiläinen marenki on yllättävän helppo tehdä, mutta vaatii astetta enemmän vaivannäköä kuin kotileipureiden tavallisesti suosima, uunissa kypsennettävä marenki. Sveitsiläinen marenki nimittäin vatkataan kuuman vesihauteen päällä, jossa lämpö kypsentää valkuaiset. Näin valkuaisvaahtoa ei tarvitse käyttää uunin kautta ollenkaan ja marenki pysyy ihanan pehmeänä. Valmis marenki on koostumukseltaan samettista ja siinä on kaunis kiilto. Marenkiin saa erityisen kauniin pinnan viimeistelemällä sen kaasupolttimella.

Juustokakun voi tehdä marenkia vaille valmiiksi hyvissä ajoin jääkaappiin. 

Tip icon

Hurmaava sveitsiläinen marenki 

  • Sveitsiläinen marenki sopii kakkujen lisäksi myös muiden leivonnaisten koristeluun.  
  • Vesihauteessa kypsennetystä marengista voi valmistaa myös rapeita marenkeja ilman uunia. Pursota massasta pieniä kekoja leivinpaperille ja anna niiden kuivua huoneenlämmössä noin vuorokausi.
  • Marengin teosta yli jäävät neljä keltuaista voi käyttää esimerkiksi marjacurdin(aukeaa uuteen välilehteen) tekoon.

Vinkit antoi reseptin kehittänyt Sanna Mäenpää Valio Koekeittiöstä. 


Search