Laskiainen maistuu näissä trendiherkuissa erityisen hyvältä
Laskiaispullakausi lähestyy! Alkukevään odotetuimpaan herkkusesonkiin kannattaa alkaa varustautua vaikka heti. Testaa ensihätään nämä reseptit, joissa laskiainen maistuu uusilla tavoilla.
Mantelimassaa, kermavaahtoa tai hilloa ei ole pakko tuikata pelkän pullan väliin. Laskiaisherkkujen maailma on mahdollisuuksia täynnä: miltä kuulostaisivat laskiaistuulihatut tai laskiaisen köyhät ritarit? Jos pullahammasta kuitenkin kolottaa, kokeile jotain uutta ja maistele laskiaisen makuja perinteisen tyylin sijaan rullapullan tai italialaisen maritozzon välissä.
Kanelipullan kierteissä
Korvapuustin ja laskiaispullan väliltä ei ole pakko valita. Nämä ruotsalaisista kahviloista tutut kaneliset kierrepullat täytetään laskiaistyyliin mantelimassaa sisältävällä mantelitäytteellä ja tomusokerilla makeutetulla kermavaahdolla. Mielettömän hyvä herkku vie kielen mennessään ja sopii tarjottavaksi niin iltapäiväkahville kuin juhliinkin.
Rennosti rullalla
Somessa trendaavat rullapullat tekevät laskiaispullien nauttimisesta aivan erityisen hauskaa. Pullan muotoilu tötteröksi ei ole lainkaan vaikeaa: pakastepullataikinasta leikatut nauhat kääräistään foliotötterön ympärille ja paistetaan uunissa kullankeltaisiksi. Jäähtyneet laskiaistuutit täytetään hillolla ja kermavaahdolla. Jos rullapullan tekeminen mietityttää, käy kurkkaamassa täsmäohjeet ja ohjevideo!
Tuulihatun täytteenä
Laskiaisen makuun päästäkseen ei tarvitse välttämättä pullaa. Kermalla ja vadelmahillolla täytetyt keksituulihatut ovat sopivan erilainen vaihtoehto laskiaispullille. Pinnan rapea craquelin-murupäällinen ja täytteen vaniljainen diplomaattikreemi tekevät tuulihatuista kahvilatason herkun. Kreemin teosta ei tarvitse ottaa turhaa stressiä, sillä sen saa helposti tehtyä valmiin vaniljakreemin avulla.
Kermaisessa croissantissa
Jos mantelicroissantit alkavat mielestäsi olla vähän last season, tuunaa niistä astetta parempia. Laskiaiscroissantit on helppo ja nopea tehdä raakapakastecroissanteista ja täyttää mieluisilla laskiaispullan täytteillä. Tähän yhdistelmään tulee himo!
Italialaiseen tyyliin
Kermalla täytetyt pullat eivät suinkaan ole vain pohjoismaalaisten herkkua. Maritozzon eli kuohkean roomalaisen kermapullan taikina maustetaan sitruunankuorella. Pullan täytteeseen voi valita mitä tahansa makuja, ja laskiaisen aikaan pehmoinen pulla täytetään tietenkin mantelimassalla, hillolla tai tosiherkuttelijan tapaan molemmilla.
Köyhissä ritareissa
Onko mitään parempaa kuin viikonloppuaamiaisella nautitut, vasta paistetut köyhät ritarit? Maksimoi laskiaistunnelma ja tarjoa tätä herkkua vaikka ennen yhteistä pulkkailupäivää. Varaa aamupalahetkeen edellispäivän pullapitko, mantelimassaa, vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Viimeistele kohmeisilla vadelmilla. Pullapitkon puutteessa herkku onnistuu vähemmän makeana versiona myös vaaleasta leivästä.