Leivo herkulliset pretzelsämpylät
Rapeakuoriset pretzelsämpylät ovat herkku, jota on vaikea vastustaa. Rapean pinnan ja pehmeän sisuksen salaisuus piilee soodavesikylvyssä.
Herkullisten pretzelsämpylöiden leipominen vaatii hieman aikaa, mutta valmistus itsessään on yllättävän helppoa. Ja makuelämys on tietysti kaiken ajan ja vaivan arvoinen. Rapean kuoren alta paljastuu mehevän pehmoinen sisus, jonka syleilyyn ladotaan dijon-hunajamajoneesia, juustoa ja palvikinkkua.
Nauti pretzelsämpylöitä esimerkiksi Oktoberfestin aikaan hyvän oluen kera, tai ihan sellaisenaan lempitäytteilläsi täytettynä.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Pretzelsämpylöihin tarvitset:
Taikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 tl sokeria
- 3 dl vettä, kädenlämpöisenä
- 25 g Valio voita, sulatettuna
Soodavesi
- 2 l vettä
- 1 dl ruokasoodaa
Pinnalle
- 25 g Valio voita, sulatettuna
- sormisuolaa
Dijon-hunajamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1-2 rkl karkeaa dijonsinappia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
Täytteeksi
- dijon-hunajamajoneesia
- Valio Alppi Kreivi® juustoviipaleita
- palvikinkkua, esimerkiksi Someron palvikinkkua
- salaattia
- suolakurkkua
Vinkki!
Sämpylät on helppo siirtää soodaveteen leivinpaperin avulla. Nostata sämpylät pienillä erillisillä leivinpaperineliöillä. Nosta sämpylät leivinpaperin avulla soodavesikylpyyn pinta alaspäin ja poista samalla leivinpaperi pohjasta.