Siirry sisältöön
Oppitunti

Leivo herkulliset pretzelsämpylät

Pretzelsämpylät
Veera Pitkänen
Veera Ikonen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Rapeakuoriset pretzelsämpylät ovat herkku, jota on vaikea vastustaa. Rapean pinnan ja pehmeän sisuksen salaisuus piilee soodavesikylvyssä.

Herkullisten pretzelsämpylöiden leipominen vaatii hieman aikaa, mutta valmistus itsessään on yllättävän helppoa. Ja makuelämys on tietysti kaiken ajan ja vaivan arvoinen. Rapean kuoren alta paljastuu mehevän pehmoinen sisus, jonka syleilyyn ladotaan dijon-hunajamajoneesia, juustoa ja palvikinkkua.

Nauti pretzelsämpylöitä esimerkiksi Oktoberfestin aikaan hyvän oluen kera, tai ihan sellaisenaan lempitäytteilläsi täytettynä.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Pretzelsämpylöihin tarvitset:

Taikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 3 dl vettä, kädenlämpöisenä
  • 25 g Valio voita, sulatettuna

Soodavesi

  • 2 l vettä
  • 1 dl ruokasoodaa

Pinnalle

Dijon-hunajamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1-2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa

Täytteeksi

Vinkki!

Sämpylät on helppo siirtää soodaveteen leivinpaperin avulla. Nostata sämpylät pienillä erillisillä leivinpaperineliöillä. Nosta sämpylät leivinpaperin avulla soodavesikylpyyn pinta alaspäin ja poista samalla leivinpaperi pohjasta.


Search