Muovi vähenee juustopakkauksista
Osa palajuustopakkauksista ja juustoviipalepakkauksista uudistuu. Uudistuksella vähennetään palajuustopakkausten muovin määrää noin 20 % ja yksittäisen viipalepakkauksen muovin määrä vähenee 9 %. Ympäristöystävälliset ja helppokäyttöiset pakkaukset ottavat harppauksen kohti pakkausten vastuullisuustavoitteitamme.
Pakkausten käytettävyydestä ja juuston määrästä ei ole tingitty. Valio on etsinyt uudelleensuljettavuuteen materiaalia vähentävän ratkaisun, jolla varmistetaan tuotteen säilyvyys ja siten tarpeeton ruokahävikki.
Uudistuksella säästämme 28,5 tonnia muovia vuosittain. Määrä vastaa puolen litran virvoitusjuomapulloissa (25 g) jopa 1 140 000 kappaletta!
Pakkauksen parannus
Valion palajuustoista useat valmistetaan Joensuussa, ja nyt uudistuvat pussimaisessa pakkauksessa olevat juustot. Niiden isoin uudistus liittyy sulkijatarraan ja yläsauman laadun parantamiseen. Pussin yläreunassa oleva lovikuvio ja laseroitu revintälinja helpottavat avaamista ja pakkauksen takaosaan on lisätty sulkijatarra.
Suomalaisille sulkijatarrat ovat entuudestaan tuttuja Valion juustoraastepusseista. Tarran avulla pakkauksen voi sulkea käyttökertojen välissä ja sitä voi tarvittaessa siirtää sopivaan kohtaan. Palajuustojen avaamistapaa ei ole muutettu, vaikka pakkausten vetoketjut eli zipperit katoavat. Tuttu repäisylinja löytyy pakkauksen yläreunasta.
Suuri osa eli 23 palajuustoamme saa aavistuksen kavennetun pakkauksen ulkomitoiltaan. Juustotyyppi ja maun voimakkuusmittari näkyvät selkeämmin pakkausilmeen muotoilussa. Juuston ystävän valinta helpottuu kaupan hyllyllä.
Viipalepakkaus hoikistuu
Myös osa rasiamaisista juustoviipalepakkauksista saa uuden, suoraviivaisemman muodon ja muovin määrää pakkauksessa minimoidaan. Pakkaukset kapenevat pakkauskoon optimoinnin myötä. Uusi pakkauksen muoto vähentää muovin käyttöä merkittävästi myös siksi, että tuotannossa syntyy nyt vähemmän pakkausmateriaalijäämää. Jääkaapissa pakkaukset ovat tilatehokkaita. Uudistuksen myötä pakkauksista tulee mattapintaisia. Pakkausten päälliskalvot turvaavat tuotteen säilyvyyden. Uudelleensuljettavuus takaa juustoviipaleille tuoreuden, uudestaan ja uudestaan. Uusiin pakkauksiin pakataan sama määrä juustoa kuin ennenkin.