Oppitunti
Näin leivotaan rapeakuorinen focaccia
Täydellinen focaccia on pinnalta rapea ja sisältä superpehmeä. Pinta maustetaan laadukkaalla oliiviöljyllä, rosmariinilla ja sormisuolalla.
Italialaisen leivonnan klassikko focaccia on kerrassaan hurmaava. Tämä rapeakuorinen herkku maistuu sellaisenaan osana illanistujaisten tai juhlakattauksen menua. Leipä on helppo valmistaa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata – muutamat taittelut riittävät sitkon muodostamiseen. Pitkä kylmäkohotus takaa focaccian herkullisen maun. Tämän leivän kanssa ei siis kannata kiirehtiä, sillä odotus todellakin palkitaan.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Focacciaan tarvitset:
Taikina
- 8 dl vehnäjauhoja, mieluiten Tipo 00
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 4 1/2 dl vettä
- 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Pinnalle
- 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- rosmariinia
- sormisuolaa