Näin onnistut kääretortun leipomisessa
Kääretorttu on klassikkojen klassikko, eikä suotta. Täytteessä maistuvat aina sesongin herkullisimmat maut.
Kukapa ei rakastaisi kääretorttua? Pehmoisen pohjan väliin kääritään toinen toistaan herkullisempia makuyhdistelmiä, kuten omenahilloa ja vaniljakreemiä, kirsikkarahkaa ja suklaa-pähkinälevitettä, banaania ja kinuskikreemiä tai piparminttu-mascarponevaahtoa. Yksinkertaisimmillaan kääretorttu maistuu marjahillolla ja rahkavaahdolla täytettynä.
Kääretortun leipomisessa maltti on valttia. Pohja kannattaa jäähdyttää huolella ennen täytteen levittämistä. Jotta pohja ei repeile käärittäessä, anna sen jäähtyä irrotetun kostutetun leivinpaperin ja pyyhkeen alla. Katso videolta vinkit ja onnistu!
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Kääretorttuun tarvitset:
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria (+ 2 tl sokeria leivinpaperille kumoamiseen)
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
- 1/2 rs (à 500 g) Valio Keittiön maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl marjahilloa, esimerkiksi vadelma-, kirsikka- tai mustikkahilloa
Pinnalle
- tomusokeria, koristeluun