Siirry sisältöön
Oppitunti

Näin onnistut kääretortun leipomisessa

Kääretorttu
Veera Pitkänen
Veera Ikonen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Kääretorttu on klassikkojen klassikko, eikä suotta. Täytteessä maistuvat aina sesongin herkullisimmat maut.

Kukapa ei rakastaisi kääretorttua? Pehmoisen pohjan väliin kääritään toinen toistaan herkullisempia makuyhdistelmiä, kuten omenahilloa ja vaniljakreemiä, kirsikkarahkaa ja suklaa-pähkinälevitettä, banaania ja kinuskikreemiä tai piparminttu-mascarponevaahtoa. Yksinkertaisimmillaan kääretorttu maistuu marjahillolla ja rahkavaahdolla täytettynä.

Kääretortun leipomisessa maltti on valttia. Pohja kannattaa jäähdyttää huolella ennen täytteen levittämistä. Jotta pohja ei repeile käärittäessä, anna sen jäähtyä irrotetun kostutetun leivinpaperin ja pyyhkeen alla. Katso videolta vinkit ja onnistu!

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Kääretorttuun tarvitset:

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria (+ 2 tl sokeria leivinpaperille kumoamiseen)
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Pinnalle

  • tomusokeria, koristeluun
Search