Näin saat parsan onnistumaan
Parsa on kevään ja alkukesän herkku, jonka suosio on huipussaan loppukeväästä. Mutta kuinka parsa käsitellään? Kannattaako parsa keittää vai paistaa? Entä voiko parsaa grillata? Tästä löydät vastaukset yleisimpiin parsakysymyksiin!
Risottoa, piirakkaa, keittoa ja pastaa. Parsa on uskomattoman monipuolinen ja herkullinen raaka-aine, jonka käsittelyä ei tarvitse turhaan jännittää. Oikeilla ohjeilla se nimittäin sujuu yllättävänkin helposti.
Tankoparsan käsittely
Valmistitpa parsaa millä tavalla tahansa, esivalmistelut tehdään aina samalla tavalla.
- Huuhtele ja kuivaa parsat
- Napsauta puiseva tyvi pois
- Jos kuori on paksu, kuori parsat kevyesti
Tiesitkö, että eriväriset parsat ovat itseasiassa samaa lajiketta?
Valkoiset parsat kasvatetaan siten, että ne peitellään mullan alle. Vihreät parsat taas kasvavat kokonaan valossa. Violetti nuppu, joka joissain parsoissa on, syntyy kun parsan annetaan nousta hieman mullan alta. Vaikka parsalajike on sama, on valkoisessa ja vihreässä parsassa pieni makuero: valkoisessa maistuu hienostunut karvaus, vihreästä parsasta voi taas löytää nuoren herneenpalon aromia.