Näin teet suloiset tuorejuustokuuset
Mikä olisi jouluisampi kuin kuusen muotoinen juustoherkku? Näihin pikkujoulupöydän katseenvangitsijoihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen.
Tuorejuustokuuset ovat mainio idea pikkujoulujen pikkusuolaiseksi. Ne tuovat jouluista tunnelmaa myös juustotarjottimelle. Kuuset muotoillaan juustomassasta, jossa maistuu raikkaan kylmäsavulohituorejuuston ja sitruunan lisäksi cheddarjuustoraaste, joka tuo makuun syvyyttä mutta saa myös kuusen pysymään muodossaan tarjoilun ajan. Kun massa on saanut jähmettyä viileässä, muotoillaan kuuset nopeasti pyörittelemällä. Lopuksi ne saavat neulaset pintaansa tillistä. Joulutunnelma on taattu, kun kuuset saavat latvatähdiksi tähtianikset.
Tuorejuustokuusiin tarvitset
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 1 pussi (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
- 1 luomusitruunan kuori raastettuna
Lisäksi
- 1 ruukku tilliä hienonnettuna
- 2 tähtianista latvatähdiksi
- voileipäkeksejä
Näin valmistat tuorejuustokuuset
- Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja kuoriraaste tasaiseksi massaksi.
- Jaa massa kahteen osaan ja pyöräytä pallon muotoiseksi nyyteiksi tuorekelmun sisään. Siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Laita tilli syvälle lautaselle. Muotoile juustopallot nopeasti käsin kartion muotoisiksi kuusiksi. Pyörittele kuusien pinta kauttaaltaan tillissä. Säilytä kuuset jääkaapissa ja siirrä huoneenlämpöön juuri ennen tarjoilua. Aseta halutessasi tähtianikset latvatähdiksi.
- Tarjoa juustokuuset voileipäkeksien kanssa.
Vaihtelua makuun
Eikö kylmäsavulohi ole suosikkisi? Saat helposti vaihtelua makuun vaihtamalla tuorejuuston. Kokeile esimerkiksi näitä: