Ruokavinkit
Näin teet täydellisen piirakkapohjan
Makeat ja suolaiset piirakat maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Hyvän piirakan perusta on tietenkin onnistunut pohja. Katso vinkkimme täydellisen piirakkapohjan valmistamiseen.
Vinkit piirakkapohjan leipomiseen
- Käytä kylmiä aineksia (vesi, voi, munat), jotta taikina pysyy kiinteänä eikä mahdollinen leivinjauhe aktivoidu. Näin valmiin piirakkapohjan koostumuksesta tulee oikeanlainen.
- Nypi voi ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi mahdollisimman ilmavasti ja nopeasti, ettei piirakkataikinaan muodostu sitkoa.
- Anna taikinan levätä eli hiljalleen kylmentyä jääkapissa ennen kaulimista. Tällöin taikinan käsittely on helpompaa ja pohjasta tulee mureampi.
- Piirakkataikinan voi kaulita jauhotetulla pöydällä tai kahden leivinpaperin tai kelmun välissä.
- Älä levitä kaulittua piirakkapohjaa enää vuokaan nostamisen jälkeen, ettei se vetäydy paistamisen aikana.
- Pehmeän taikinan voi taputella piirakkavuokaan. Työstä taikinaa kuitenkin mahdollisimman vähän.