Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin teet täydellisen täytekakkupohjan ja herkulliset täytekakun täytteet

Vanilja-herukkatäytekakku

Näillä vinkeillä teet joka kerta täydellisen täytekakun pohjan ja opit tekemään herkulliset täytteet kaikenlaisille kakuille.

Hyvä pohja on täytekakun perusta, jonka varaan voi rakentaa mitä mielikuvituksellisempia kakkuja. Täytekakun kruunaavat mehevät täytteet ja kulloiseenkin juhlahetkeen sopivat koristelut.




Kuinka paljon kakkua vieraille?

Kakun riittävyyden arviointiin vaikuttaa kaksi asiaa: kakun koko ja muiden tarjoilujen määrä. Sokerikakkupohjasta tehdyn täytekakkupohjan riittävyys lasketaan siten, että yhdestä munasta riittää kolmelle syöjälle. Eli esimerkiksi neljän munan kakkupohjasta tehdystä kakusta syö 12 henkilöä.

Tarvittavan kakun kokoon vaikuttaa myös se, mitä muuta on tarjolla. Suolaisten kahvileipien rinnalla kakkua ei kulu yhtä paljon kuin keksin ja pullan kera.

Voiko kakkupohjan pakastaa?

Kaikki kakkupohjat voi valmistaa etukäteen ja pakastaa, mutta parhaimmillaan ne ovat tuoreina. Jos pakastat kakkupohjan, kääri leikatut kakkupohjat kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata kakkupohja jääkaapissa.

Search