Oppitunti
Lohitartar: ravintolatason alkupala pienellä vaivalla
Oletko suunnittelemassa illallista tai alkupalaa joulupöytään? Tässä resepti, joka ihastuttaa herkuttelijan, jos toisenkin!
Lohitartar on hyvä osoitus siitä, ettei raaka-ainelistan pituus indikoi ruoan makua. Alkupalaan riittää kuusi ainesosaa, mutta makua piisaa pidemmänkin raaka-ainelistan edestä. Jos haluat annoksen ulkoasusta skarpin, lusikoi tartar lautaselle muotin avulla.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Lohitartariin ja piparjuurismetanaan tarvitset
- 300 g graavilohta
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl kapriksia
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ prk (à 120 g) Valio smetanaa
- 1 tl piparjuuritahnaa
- mustapippuria myllystä
- (tuoreita yrttejä ja versoja)
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
- Yhdistä kulhossa kala, tilli, kaprikset ja sitruunan raastettu kuori.
- Muotoile seoksesta muotin avulla 4 annosta annoslautasille. Voit käyttää muottina esim. piparkakkumuottia.
- Sekoita smetanan joukkoon piparjuuritahna. Lusikoi jokaisen annoksen päälle nokare piparjuurismetanaa. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Viimeistele tuoreella tillillä ja/tai versoilla.