Siirry sisältöön
Oppitunti

Näin valmistuu suolainen maritozzi

Maritozzo lohitäytteellä
Veera Pitkänen
Veera Ikonen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Makea maritozzi on useimmille varmasti jo tuttu juttu, mutta oletko maistanut suolaista maritozzia? Kyseessä on trendikäs Italian herkku, joka hurmaa maistajansa ensipuraisulla.

Tämä roomalaisen keittiön klassikkoleivonnainen maistuu niin aamiaisella, brunssilla, päiväkahvilla kuin italialaisella aterialla alkupalana. Tässä versiossa makumaailma lainataan kotimaastamme: pehmoiset, makeat briossisämpylät täytetään suomalaisittain raikkaalla lohitahnalla.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Suolaisen maritozzin valmistamiseen tarvitset

  • 2 1/2 dl Valio maitoa
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g huoneenlämpöistä Valio voita

Voiteluun

Lohimousse

Lisäksi

  • kirjolohen mätiä
  • versoja

Search