Oppitunti
Näin valmistuu suolainen maritozzi
Makea maritozzi on useimmille varmasti jo tuttu juttu, mutta oletko maistanut suolaista maritozzia? Kyseessä on trendikäs Italian herkku, joka hurmaa maistajansa ensipuraisulla.
Tämä roomalaisen keittiön klassikkoleivonnainen maistuu niin aamiaisella, brunssilla, päiväkahvilla kuin italialaisella aterialla alkupalana. Tässä versiossa makumaailma lainataan kotimaastamme: pehmoiset, makeat briossisämpylät täytetään suomalaisittain raikkaalla lohitahnalla.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Suolaisen maritozzin valmistamiseen tarvitset
- 2 1/2 dl Valio maitoa
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 100 g huoneenlämpöistä Valio voita
Voiteluun
- kananmuna
- 1/2 dl Valio maitoa
Lohimousse
- 2 rs (à 200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl tuoretta tilliä halutessasi
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- kirjolohen mätiä
- versoja