Pääsiäisen parhaat parsaherkut
Kauden parsaherkut täyttävät pääsiäispöydän. Tarjoile vieraillesi pääsiäismenu, jossa parsa loistaa niin alkupalassa kuin pääruoassakin.
Kevään odotetuin raaka-ainesesonki on täällä. Parsakausi tuo ruokapöytään vihreän pilkahduksen, ja mikä parasta, monikäyttöinen parsa sopii melkein mihin vain. Yksinkertaisimmillaan se maistuu ihan sellaisenaan dipattuna hollandaisekastikkeeseen, mutta kannattaa kokeilla myös parsaranskalaisia ja parsapastaa.
Parsakausi kannattaa hyödyntää myös kevään parhaan ruokajuhlan, eli pääsiäisen, menussa. Kokoa alkupalaksi vaikka parsakeittoa ja tarjoile pääruoaksi parsarisottoa. Kokosimme kahdeksan keväistä parsareseptiä, jotka sopivat täydellisesti juhlapöytään.
Pääsiäispizza
Kokoa pääsiäisen lounas raikkaan pääsiäispizzan ympärille. Pizzataikinan voit vaivata jo edeltävänä päivänä ja jättää kohoamaan yön yli. Taputtele taikina pellille ja lado täytteet päälle. Herkullinen parsa-raakamakkaratäyte pitää syöjät kylläisinä pitkään.
Parsaranskalaiset
Kaipaatko jotain asteen rennompaa? Kokeile tuoreista parsoista valmistettuja parsaranuja, jotka sopivat sormiruoaksi tai lisukkeeksi pääsiäispöytään. Pankoleivitys tekee parsaranskalaisista täydellisen rapsakat, ja limedippi tuo raikasta hapokkuutta.
Parsapasta
Keväinen pasta saa makunsa parsasta. Paista parsat voissa, mausta sitruunalla ja kääntele pannulle keitetty pasta ja tilkka keitinlientä. Yksinkertaisuus saa tämän pastan loistamaan. Viimeistele annos tuoreella ruohosipulilla.
Brunssipiirakka
Vatkattu salaattijuusto ja tuorejuusto ovat tämän piirakan täytteen juju, ja uppomunat sekä avokado, chili ja lime viimeistelevät ihanan mehevän piiraan. Tee tätä, kun haluat viikonlopun aamiaishetkestä vähän tavallista erityisemmän. Jos uppomunien keittäminen ei tule vielä selkärangasta, kurkkaa tästä simppelit ohjeet.
Lempeän sitruunainen parsakeitto
Parsakeitto on mitä mainioin alkuruoka pääsiäispöytään. Kuullotetut parsat ja sipulit surautetaan sauvasekoittimella samettisen kuohkeaksi herkuksi, jonka maku viimeistellään raikkaalla sitruunalla ja täyteläisellä ranskankermalla. Lupaamme, että lusikoit koko kulhon!
Parsarisotto
Hienostunut parsarisotto loistaa pääsiäispöydässä. Pehmeä makuelämys syntyy tuoreesta parsasta sekä sitruunan ja valkoviinin hapokkuudesta. Tarjoile parsarisotto parmesaanilastuilla ja nauti keväisessä tunnelmassa.
Pääsiäispaella
Pääsiäispaella on hurmaava pääsiäisruoka, jossa maistuvat paitsi karitsa ja sahrami, myös parsa. Tämä resepti tuo taatusti auringon lautaselle.
Parsapiiras
Parsapiirakka on kevään herkullisin piirakka! Tässä piiraassa tuore parsa pääsee todella oikeuksiinsa. Smetanasta ja kananmunista syntyvä täyte maustetaan rennosti timjamilla, Dijon-sinapilla ja cheddarilla. Yksinkertaisesti herkullista!