Puuron ei tarvitse olla tylsää! Innostu puurosta näiden reseptien avulla
Nämä seitsemän puuroa ihastuttavat uusilla makuyhdistelmillä ja oivaltavilla raaka-aineillaan.
Puuro voi olla paljon muutakin kuin arjen harmaata perusruokaa. Kaurapuurot, mannapuurot ja jopa riisipuuron voi tehdä moneen makuun sopiviksi kypsennystapaa ja raaka-aineita vaihtamalla. Jos teet puuron aina samalla tavalla tai kaipaat muuten vain maistuvaa vaihtoehtoa perusaamupuurolle, kurkkaa uudet ideat ja ota testiin!
Paistettu aamupuuro
Tiesitkö, että aamupuuron ainekset voi surauttaa myös kakkutaikinaksi? Kaurahiutaleista tehtyä taikinaa voi maustaa oman mielen mukaan kanelilla tai kaakaojauheella, ja mukavaa rapeutta saa lisäämällä taikinan joukkoon pähkinärouhetta.
Uuniohrapuuro
Perinteinen ohrapuuro on supisuomalainen aamiaisruoka, joka valmistuu vaivatta myös uunissa. Puuroa tarvitsee sekoittaa muutaman kerran kypsennyksen alkupuolella, muuten uuni paistaa puuron pehmoiseksi. Mausta puuro hunajalla ja herkuttele mustikkakeiton tai maidon kanssa.
Mantelimannapuuro
Mannapuuro on monelle lapsuudesta tuttu välipalaherkku, jota voi tuunata esimerkiksi kaakaojauheella. Tässä reseptissä mannapuuro muuttuu houkuttelevaksi jälkiruoaksi, joka sopii myös pitkän aamupalan tai brunssin makeaksi päätökseksi. Mannapuuro keitetään mantelimaitoon ja viimeistellään kermatilkalla sekä mantelitahnalla. Samettinen puuro tarjoillaan raikkaan puolukkakeiton ja löysän kermavaahdon kera.
Kaurainen mustikka-kardemummavispipuuro
Vispipuuro eli lappapuuro tehdään perinteisesti puolukoista tai punaherukoista, mutta erityisen maistuvaa siitä saa käyttämällä mustikoita ja mustaherukoita. Vaniljasokerilla ja kardemummalla maustettu puuro piristää pimeimpänäkin aamuna pirteällä värillään ja ihanan raikkaalla maullaan.
sitruuna-unikonsiementuorepuuro
Tuorepuuro on pysynyt trendikkäänä jo vuosikausia. Tuorepuurojen suosio perustuu sekä helppouteen että monipuolisuuteen – puuron voi tehdä näppärästi etukäteen jääkaappiin odottelemaan ja makumaailmaksi voi valita mitä tahansa omia lempimakuja. Tässä reseptissä syöjää ilahduttavat raikas sitruuna ja rapeat unikonsiemenet. Puuro nautitaan banaanin ja hunajan kera.
Omenainen uuniriisipuuro
Tässä riisipuuro, joka ei koskaan pala pohjaan! Uunissa riisipuuro kypsyy juuri sopivan pehmeäksi ilman vahtimista, kun muistat tarkkailla kelloa. Joulun aikaan uuniriisipuuron voi maustaa lämpöä tuovalla kardemummalla. Tarjoile puuron kanssa hunajaista lisuketta, joka valmistuu nopeasti tuoreesta omenasta ja pannulla pikaisesti käytetyistä pähkinöistä.
Lämmin chiapuuro
Puuron tekoon ei aina tarvita jyviä. Chiansiemenistä keitelty lämmin aamupuuro on täyttävä, proteiinipitoinen ja herkullinen aamiainen, joka pitää nälkää pitkään. Puuron voi nauttia sellaisenaan tai tuunata omaan makuun sopivaksi kanelia, pakastemarjoja tai paahdettuja pähkinöitä lisäämällä.