Keittiössä nyt
Näin valmistuu Oktoberfestien paras herkku – pretzelsämpylät hurmaavat kaikki!
Näin onnistut
- Pretzelsämpylöiden herkullisen maun takaa soodakylpy. Vaikka leivonnaisten keittäminen vahvasti ruokasoodalla ryyditetyssä vedessä saattaa kuulosta oudolta, muodostaa kylvettäminen pretzeleiden ikonisen maun, takaa niihin juuri sopivan sitkeän koostumuksen ja syventää niiden herkullisen kullanruskeaa väriä. Myös sisus säilyy kylvyn ansiosta superpehmeänä.
- Sämpylöitä kannattaa kuitenkin kylvettää vain reseptissä mainittu aika, sillä liian pitkä soodakylvetys saattaa muuttaa niiden makua. Voitele sämpylöiden pinta ennen uuniin laittoa reippaalla määrällä voisulaa ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Tee vielä pintaan viillot terävällä veitsellä, niin sämpylöihin muodostuu uunissa niiden hauska ulkonäkö.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Oona Heikkinen Valio Koekeittiöstä.