Leivo upea Puutarhurin kasvispiirakka Kinuskikissan ohjeella
Sadonkorjuuaikaan on helppo loihtia kasviksista maistuvaa syötävää.
Tästä kasvispiirakasta näkee ensisilmäyksellä, että makujenkin puolesta ollaan puutarhatunnelmissa. Ihanan väriset kesäporkkanat ovat saaneet kaverikseen broccolinia, jonka varsi muistuttaa tankoparsaa ja kukinto parsakaalta. Niitä ympäröi kermainen täyte, johon on helppo yhdistellä muitakin kauden kasviksia esimerkiksi oman puutarhan antimista.
Kinuskikissan kasvispiirakka vaihe vaiheelta
Lue Kinuskikissan vinkit ja katso vaihekuvat, niin onnistut näyttävän Puutarhurin kasvispiirakan teossa!
Yhdistä juustoraaste ja vehnäjauhot kulhossa ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi.
Painele taikina piirakkavuoan (18 x 27 cm tai halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Yhdistä täyteainekset keskenään.
Huuhtele varsiparsakaalet ja harjaa porkkanat. Ohutkuorisia kesäporkkanoita ei tarvitse kuoria.
Esikypsennä kasvikset ”puolipehmeiksi” mikrossa kuvun alla täydellä teholla (900 W). Porkkanoille sopiva aika on noin 4 minuuttia, broccolini pehmenee nopeammin noin parissa minuutissa. Testaa kypsyysaste esimerkiksi teräväkärkisellä veitsellä. Voitele kasvikset oliiviöljyllä ja ripottele niihin hieman suolaa.
Kaada täyte esipaistetun vuoan päälle.
Laita päälle kasvikset haluamaasi asetelmaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Täyte saa helposti väriä, joten voit laittaa noin paiston puolivälissä piirakkaa ylemmälle tasolle uunipellin. Se estää pintaa ruskistumasta liikaa.
”Nauti puutarhan parhaista mauista!”