Seitsemän maukasta arkikeittoa, jotka maistuvat kaikille
Höyryävä keittokattila pelastaa, kun arjen kiireet vievät mennessään. Näiden luottoreseptien avulla teet helposti ja vähällä vaivalla maistuvaa soppaa koko perheelle.
Vihdoinkin keittopäivä! Keitto on loistava valinta arjen ruokapöytään: maukas ja helppo valmistaa, ja saat upotettua ateriaan myös jääkaapin juustonjämät sekä hieman nahistuneet kasvikset ja juurekset. Lisäksi keitot maistuvat usein vieläkin paremmilta seuraavana päivänä, joten voit valmistaa niitä kerralla tuplasatsin. Kokataanko teillä tänään samettista sosekeittoa, kalakeittoa ripauksella AURA®-juustoa vai jauhelihakeittoa vihreillä kasviksilla?
Curry-linssikeitto
Linssikeitto on arkikeittojen aatelia: edullinen, täyttävä ja maukas ruoka, jonka saa helposti riittämään useammaksi päiväksi. Maustettu tomaattimurska ja käyttövalmis kermainen currykastike maustavat keiton ilman sen kummempia kikkailuja. Keiton tulisuutta voi säädellä vaihtamalla chili-tomaattimurska vaikkapa yrteillä maustettuun murskaan. Viimeistele keitto makusi mukaan tuoreilla yrteillä ja nauti tuoreen, rapeakuorisen leivän kanssa.
Lohikeitto AURA juustolla
Jos kirkaslieminen lohikeitto on lempparikeittosi, kokeile maustaa se AURA-juustolla. Vahvan makuinen juusto sopii hyvin lempeään keittoon tehden siitä aivan erityisen maukkaan ja kermaisen. Lohikeitto sopii erinomaisesti arkeen, sillä se valmistuu vain puolessa tunnissa ja maistuu mainiolta myös uudelleen lämmitettynä. Päälle vielä ripaus tuoretta tilliä ja ekstrasatsi murusteltua AURA-juustoa, niin arkikin tuntuu juhlalta!
Hernekeitto
Itse tehty hernekeitto kuuluu ehdottomasti parhaiden arkikeittojen listalle, vaikka sen valmistus viekin hieman muita keittoja kauemmin. Hernekeiton voikin hyvin keitellä valmiiksi jo sunnuntai-iltana jääkaappiin odottelemaan ja nauttia herkkua viikon mittaan. Lämmitys mikrossa, päälle sinappia ja sipulia sekä makusi mukaan vaikkapa raejuustoa tai wasabia. Hernekeitto muuttuu helposti myös kasvisruoaksi, kun korvaat sianlihan muutamalla porkkanalla tai lisäät valmiiseen keittoon Delikauraa.
Siskonmakkarakeitto
Tuttu ja turvallinen siskonmakkarakeitto on keittoklassikko vailla vertaa. Vieläkin herkullisempaa siitä saa lisäämällä liemeen Koskenlaskija®-sulatejuustoa. Peruna-sipulisekoitus ja suikalejuurekset takaavat, että ruokaa ei tarvitse odotella nälissään pitkään. Vaikka siskonmakkarapalleroiden puristelu keittoon onkin ihan parasta puuhaa, voit ostaa makkarat myös valmiina paloina, jolloin ruoan valmistus nopeutuu entisestään.
Kasvissosekeitto
Värikäs sosekeitto tuo arkena auringonpaisteen ruokapöytään. Kaksivärisessä keitossa maistuvat paprikat, juurekset ja välimerelliset maut, kuten oliivi ja basilika. Ripaus cayennepippuria säestää kasviksia pienellä tulisuudellaan. Ruoka viimeistellään yllättävällä raaka-aineella: appelsiinitäysmehu tuo keittoon juuri sopivan loppusilauksen pientä makeutta ja raikkautta.
Jauhelihakeitto
Etenkin lapsiperheiden suosima jauhelihakeitto on helppo arkiruoka, jota voi maustaa uusilla tavoilla. Keittoon saa upotettua myös yllättävän paljon kasviksia. Tässä versiossa lehtikaali, purjo, vihreä paprika ja kesäkurpitsa korvaavat perinteisemmät perunat ja porkkanat. Loppusilauksen keittoon tuo jalapenon ja cheddarin makuinen sulatejuusto. Mikä parasta, iloisen vihreän keiton voi valmistaa mikrossa, joten ruoan saa pöytään vähän päälle vartissa.
Kukkakaalikeitto
Pehmeän samettinen kukkakaalikeitto on vaivaton valmistaa ja sisältää kokonaisen kilon kukkakaalia. Jos tuore kukkakaali ei ole kokkailuhetkellä sesongissa, voit napata keiton pääraaka-aineen myös kaupan pakastealtaasta. Kermaisen keiton makua saa helposti tuunattua käyttämällä valmiiksi maustettua ruokakermaa. Lisäproteiinia aterialle saat nauttimalla keiton uunissa rapeaksi paahdettujen Delikaura toastien kanssa.