Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Näin teet syksyn kolme trendikkäintä leivonnaista

Täytetyt sokeripullat

Uusien leivontaideoiden kokeilu tuo piristystä syksyyn. Lisää ripaus taikapölyä arjen herkutteluhetkiin ja nauti näistä trendikkäistä ja ihanan helpoista ideoista!

Syksyn kolme parasta kahvipöytäherkkua ilahduttavat niin kekseliäällä ulkonäöllään kuin mahtavalla maullaankin. Korealaisista kahviloista maailmalle rantautuneet litistetyt croissantit ovat herkkusuiden takuuvarma valinta – rapean croissantin ja pehmeän päällisen yhdistelmä on aivan vastustamaton!

Laskiaispullan trendikkäämpi serkku, täytetty kanelipulla, sekä mehevän marjaisalla täytteellä täytetty sokeripulla ovat puolestaan lahjoja lahden takaa Tanskasta ja Ruotsista. Pehmeiden leivonnaisten sisältä turskahtelevat täytteet näyttävät hauskalta myös kuvissa ja herättävät herkkuhimon takuuvarmasti.

Litistetyt croissantit

Uusien ideoiden pohjattomassa lähteessä, Tiktokissa, maailmaa valloittaa nyt edellisen päivän vähän nahistuneiden croissantien tuunaaminen. Moni tuntee kahviloissa muutama vuosi sitten kansaa villinneet mantelicroissantit, mutta somemaailmassa voisarvet ovat alkaneet saada päälleen mitä mielikuvituksellisimpia täytteitä.

Uskomattoman herkulliset ja kuvankauniiksi koristellut croissantit näyttävät ja maistuvat upeilta, ja ne ovat myös erittäin helppoja tehdä. Valmiit croissantit kaulitaan litteiksi, paistetaan pannulla rapeiksi voin ja sokerin kanssa ja päällystetään värikkäillä kreemeillä ja vaahdoilla. Erityisen helpolla trenditietoinen kahvittelija pääsee, kun kuorruttaa flat croissantinsa sulatetulla maitosuklaalla ja kermavaahtoon sekoitetulla Valio marjakreemillä.

täytetyt kanelipullat

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: kanelipulla, kanelikierre, korvapuusti, örffi, örkky… Kanelipullista saa myös tuunattua jos jonkinlaisia uusia herkkuja, kuten juustokakkuja tai jäätelöä. Uusin, ruotsalaisista kahviloista meillekin levinnyt trendi on täyttää korvapuusti kermavaahdolla ja mantelimassalla, ja nauttia näin laskiaispullien makumaailmasta ympäri vuoden.

Korvapuustit ovat niin monipuolisia ja ihania, että ne ansaitsevat jopa oman juhlapäivänsä. Kansallista korvapuustipäivää vietetään Suomessa 4.10., mikä tarjoaakin mainion mahdollisuuden herkutella yhdessä ja leipaista täytettyjä kanelipullia koko porukalle.

täytetyt sokeripullat

Erilaisilla kreemeillä, vaahdoilla ja hilloilla täytetyt munkit ovat inspiroineet somekansaa jo pidempään, mutta sokeripullien täyttäminen on uunituore juttu Tanskan kahviloista. Jos olet koskaan ajatellut, että pulla on kuivaa, voit näiden pullien avustuksella unohtaa ajatuksen saman tien. Ihanan kermaisella marjatäytteellä täytetyt pullat ovat mehevyydessään aivan lyömättömiä ja onnistuvat myös hieman kokemattomammiltakin leipureilta etenkin, jos pullien teossa käyttää apuna valmista pullataikinaa.

Pulliin syntyy superhelposti erityisen hauska ja houkutteleva ulkonäkö, kun säästät niiden pinnalle hieman täytteen kermavaahtoa ja marjakreemiä, ja pilkutat pullien päälle niistä söpön kuvion. Voit myös testailla pullissa eri makumaailmoja ja kokeilla täytteeseen marjakreemin sijaan muita maustettuja kreemejä. Pullien pintaan tulevan sokerin voi maustaa oman maun mukaan vaikkapa kanelilla tai sitruunankuoriraasteella.


Search