Tee elämäsi parhaat lihapullat näiden reseptien avulla
Monipuolisia, helppoja ja herkullisia – sellaisia ovat lihapullat, joka kodin ikisuosikit arkeen ja juhlaan. Tässä kuusi lihapullareseptiä, joita kannattaa kokeilla!
Vaikka ruotsalaiset ovat omineet lihapullat kansallisruoakseen, syödään pyöryköitä ympäri maailman. Monen lemppariruoka onkin helposti muokattavissa eri makumaailmoihin ja pullat myös maistuvat kaiken ikäisille. Lihapullia kannattaa tehdä isompi määrä kerralla, sillä ne säilyvät hyvinä jääkaapissa useamman päivän. Lihapullia voi myös pakastaa tulevia arkipäivällisiä odottamaan.
AURA lihapulla-sienipannu
Jos tykkäät sipulipihveistä, tämä maistuva pannuruoka on takuulla mieleesi. Isot lihapullat maustetaan AURA®-juustomurulla ja paistetaan samalla pannulla sienten ja sipulin kanssa. Metsäinen maku täydentyy rosmariinin ja puolukoiden avulla. Pullien kanssa maistuu juuresperunamuusi, jonka pieni makeus sopii loistavasti yhteen mehevien pyöryköiden kanssa, tai helppo sipulisella kermalla maustettu maukas perunamuusi.
Isoäidin lihapullat
Perinteiset isoäidin lihapullat pyöritellään reilun kokoisiksi ja maustetaan maustepippurin, mustapippurin ja valkopippurin kimaralla. Pyörykät voi paistaa oman maun mukaan joko pannulla tai uunissa. Klassikkolihapullat kruunataan kermaisella kastikkeella, jonka voi tehdä joko alusta alkaen itse tai oikaista valmiin kermaisen ruskean kastikkeen avulla. Rustiikkisten pullien kanssa lisukkeina maistuvat keitetyt perunat tai rouhea perunamuusi, jossa perunat saavat loistaa kuorineen kaikkineen.
lihapullat ja muusia
Lihapullat muusilla on monen suosikkiruoka jo vuosien takaa ja klassikkoateria löytyykin lähes joka kodin arkiruokalistalta. Tässä helpossa reseptissä sekä muusi että pullat kypsyvät yhtä aikaa uunissa pakasteperunamuusiainesten avulla: Koskenlaskija®-juustolla maustetut lihapullat kerrostellaan vuokaan muusin ja varsiparsakaalien päälle. Ruoka on todellinen ennakoijan unelma, sillä koko komeuden voi koota valmiiksi uunivuokaan jääkaappiin odottelemaan ja paistaa kypsäksi juuri ennen ruokailua.
Yhden pannun lihapullapasta
Koko ateria lisukkeineen yhdessä kattilassa, ja vielä alle puolessa tunnissa? Kyllä kiitos! Tomaattinen lihapullapasta on italialainen arkiruokaklassikko, joka valmistuu nopsasti ja tiskiä säästäen. Lihapullat eivät tässä reseptissä vaadi jauhelihan lisäksi kuin muutaman mausteen, sillä kastikkeessa kypsentäminen tuo niihin lisämakua ja mukavaa mehevyyttä.
Marokkolaiset mausteiset lihapullat
Lihapullien maustamiseen kannattaa kokeilla perinteisten suolan ja pippurin lisäksi myös eksoottisempia mausteita. Marokkolaisten pyöryköiden omaleimaisen maun takaa Ras el hanout –maustesekoitus, joka sisältää roppakaupalla lämmittäviä itämaisia mausteita kardemummasta inkivääriin ja cayennesta kurkumaan. Pullat tarjoillaan raikkaassa jogurtti-kermakastikkeessa ja nautitaan suoraan pannulta leivän tai couscousin kanssa. Annoksen viimeistelevät granaattiomenan siemenet ja ihanan raikas tuore minttu.
Pippuriset ministerilihapullat
Pippurin ja juuston ystävät, tässä lihapullaresepti juuri teille! Pannulla voissa paistettujen ministerilihapullien maun ja mehevyyden salaisuus piilee Pippuripekka–ruokakermassa. Samaa kermaa sujautetaan myös lihapullien ihanan juustoiseen, vain kahdesta raaka-aineesta valmistuvaan helppoon kastikkeeseen. Jos haluat maksimoida pippurin määrän aterialla, kannattaa lihapullien kanssa tarjoilla esimerkiksi Koskenlaskijan pippuriperunoita tai kermaista pippuripastaa.
Mehevyyttä lihapulliin ja makua kastikkeisiin
Lihapullataikinan mehevyyttä voi lisätä niin kermaviilin, maustettujen kermojen kuin erilaisten juustojenkin avulla. Myös valmiit ateriakastikkeet kannattaa ottaa käyttöön silloin, kun kastikkeen keittelyyn ei ole arkena aikaa. Kokeile rohkeasti ja yllätä syöjät uusilla makuyhdistelmillä!