Teemu Laurellin pääsiäismenu – tutut raaka-aineet raikkaasti tuunattuna

Huippukokin pääsiäispöydästä löytyy tuttuja raaka-aineita uudella tavalla tuunattuna. Miltä kuulostaisi vihreä parsa gribiche-hollandaisella, karitsa merguez tahini-jogurtilla ja appelsiinikakku mascarponekreemillä?
Pääsiäismenu à la Teemu Laurell
Pääsiäinen on täydellinen hetki pitkän kaavan kokkailuun! Teemu Laurellin suunnittelema kolmen ruokalajin pääsiäismenu on raikas kokonaisuus, joka yhdistelee tuttuja raaka-aineita ja uusia tyylejä.
Alkuun tarjoillaan vihreää napakaksi keitettyä parsaa gribiche-hollandaisen kera. Tässä reseptissä yhdistyvät kahden ranskalaisen klassikkokastikkeen parhaat puolet. Perinteisesti kylmänä tarjoiltavasta gribiche-kastikkeesta tutut elementit, keitetty kananmuna, kapris, suolakurkku ja yrtit, kohtaavat lämpimän hollandaise-kastikkeen kuohkeuden ja kermaisuuden.
Pääruokana herkutellaan tietysti karitsaa. Karitsan jauhelihasta valmistetaan merguez-tyylisiä vartaita, jotka maustetaan paprikajauheella, kuminalla, kanelilla, hunajalla ja tuoreilla yrteillä. Vartaat tarjoillaan sitruunaisella tahini-jogurttipedillä. Karitsa merguezin kyytipoikana maistuu raikas omena-sellerisalaatti.
Koko komeuden kruunaa appelsiinikakku, jonka mehukkuuden salaisuus piilee murskatussa appelsiinissa. Mehevä appelsiinikakku viimeistellään mascarponesta, tuorejuustosta, tomusokerista ja appelsiinin mehusta syntyvästä kreemistä.
Teemun vinkki
”Hollandaise-kastike on mielestäni yksi parhaista kastikkeista. Se on hieman haastavampi valmistaa, mutta lopputulos palkitsee. Yksi yleisimmistä kompastuskivistä on se, että kananmuna-reduktio-seoksen ja lisättävän voin lämpötilaero on liian suuri. Kun ne ovat lähellä toisiaan, onnistut varmasti tässä kastikkeessa.”