Siirry sisältöön
Suositukset

Toimiva ateriarytmi on tärkeä

Toimiva ateriarytmi on tärkeä
Anne-Mari Ottelin
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Aamu-urheilua ja kasvisruokaa rakastava ravitsemusterapeutti, jonka lasten lempiruokaa on lihapullat.

Säännöllinen ruokailu on terveellisen ruokavalion ja arjessa jaksamisen perusta. Käytännössä tämä tarkoittaa 3-5 tunnin välein ateriointia; esimerkiksi aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

Usein päivärytmi ei ole samanlainen päivästä toiseen, mutta säännöllisestä syömisestä kannattaa huolehtia, jos haluaa pitää ruokavalion kunnossa. Säännöllinen ateriarytmi ehkäisee jatkuvaa napostelua ja pitää verensokerin tasaisena.

Aamupalalla puhtia päivään

Aamupala on tärkeä, koska se antaa keholle ravintoaineita pitkän syömättömän yöjakson jälkeen. Aamupala antaa myös hyvän rytmityksen loppupäivän aterioihin, jolloin voidaan välttyä ylimääräiseltä napostelulta.

Aamupala on kuitenkin myös se ateria, joka tuntuu jäävän helpoiten väliin. Jos ruoka ei tunnu maistuvan aamuisin, voi kokeilla esimerkiksi heräämistä hieman aikaisemmin, jolloin myös ruokahalulla on enemmän aikaa herätä. Aamupalan voi myös nauttia juoden: maistuisiko juotava jogurtti tai raikas smoothie.



Search