Siirry sisältöön
Valio Akatemia

Valio Akatemia® kummit esittelyssä: uimahyppääjä Lauren Hallaselkä 

Valio Akatemia Lauren Hallaselkä

Valio Akatemia® ohjelman juniorikummi Lauren Hallaselkä muistuttaa, että heti ei tarvitse olla hyvä. Onnistumiset vaativat uskallusta ja halua kokeilla uutta.

Valio Akatemia® kummit ovat nousevia tai jo menestyneitä urheilijoita, jotka osallistuvat Akatemian toimintaan.  

Nuorten EM-hypyt 2018 Helsingissä olivat Lauren Hallaselän läpimurto kansainväliselle tasolle. Tällä hetkellä hän Harjoittelee ja opiskelee UCLA:n yliopistossa, ja kisaa kansainvälisissä ja yliopistojen välisissä kilpailuissa. 

Kesällä 2024 Lauren Hallaselkä lomailee Suomessa. Lajiharjoittelu on kesätauolla ja Laurenin treeniohjelmaan kuuluu oheisharjoittelua ja kuntosalilla käyntejä. Tämä on poikkeuksellista, sillä normaalisti MM-kilpailut olisivat juuri kesällä. Koronapandemia sekoitti aikataulut, joten kisat olivat jo helmikuussa. 

”Päätavoitteeni on seuraaviin, vuoden 2028 olympialaisiin, joihin karsinnat ovat kesällä 2027. Sitä ennen tulee lukuisia kansainvälisiä kisoja, joista kerään kokemusta. Kokemus on tärkeää, sillä meidän lajissamme henkinen puoli merkitsee todella paljon. On tärkeää onnistua juuri oikealla hetkellä. Samalla teen opintoja UCLA:ssa”, Lauren kertoo. 

UCLA valikoitui opiskelupaikaksi, sillä Yhdysvalloissa on parhaat mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja tavoitteellinen uimahyppyurheilu. 

Lahjakkuutta ja kovaa työtä 

Lauren on harrastanut urheilua pienestä asti ja oppi nopeasti uutta. Menestystä alkoi tulla. Teini-iässä lahjakkuuden siivittämä kehitys hidastuu, kun tavoitellaan maailman terävintä kärkeä. 

”Kaikki muutkin ovat lahjakkaita. Uskon, että menestyjiä ovat ne, jotka eivät luovuta vaan puskevat läpi vastoinkäymisten, omiin unelmiinsa uskoen”, hän sanoo. 

Lauren muistuttaa, ettei treenaaminen ole aina mukavaa eikä kaikki onnistu heti. Uusia juttuja pitää vain uskaltaa kokeilla ja sietää sitä, ettei heti ole hyvä. Uusien, entistä vaikeampien elementtien kokeilu kuuluu hänen lajiinsa ja epäonnistumisten kautta voittoon kulkeminen on tuttua. 

”Jos teen treeneissä jotain vaikeaa juttua ja onnistun, yritän muistaa juhlistaa sitä esimerkiksi herkkuruoalla tai muuten tsempata itseäni”, hän sanoo. 

Kisoissa onnistumista on tapana juhlistaa ystävien tai perheen kesken mitalikahveilla ja tekemällä jotain itselle mieluisaa, ihan muuta kuin treeniä tai koulua.

Arki on urheilua ja koulua 

Vaikka rapakon takana onkin maailman parhaat mahdollisuudet uimahyppyuran ja opintojen yhdistämiseen, töitä on tehtävä, jotta koulun ja treenit saa hoidettua. 

”Opiskeluun menee aika paljon aikaa, joten täysin vapaita päiviä on yllättävän vähän. Näin kesälomalla nautin Suomessa luonnossa oleilusta, tykkään marjastaa ja sienestää. Vietän aikaa perheen, ystävien ja poikaystävien kanssa, kokkaan, saunon, rentoudun”, Lauren kertoo. 

Lauren hallaselkä

Uimahyppy 

  • Nuorten EM-hypyt 2018 Helsingissä olivat läpimurto kansainväliselle tasolle 
  • Harjoittelee ja opiskelee UCLA:n yliopistossa. Kisaa kansainvälisissä ja yliopistojen välisissä kilpailuissa. 

”Oma urheilu-unelmani on päästä Olympialaisiin. Toivon myös, kun joku päivä lopetan urheilun, etten jäisi katumaan mitään. Pystyisin olemaan ylpeä ja tyytyväinen omaan uraani.”

Search