Siirry sisältöön
Suositukset

Viisi vinkkiä kasvisten lisäämiseen

Viisi vinkkiä kasvisten lisäämiseen
Janita Bergström
ETM, ravitsemusasiantuntija

Kaurapuurosta ja ihmisistä energiaa ammentava ruokafiilistelijä, jonka tavoitteena on juosta aina vain pidemmälle.

Kasvikset ovat ravitsemussuositusten mukaan terveellisen ruokavalion perusta. Ne sisältävät luonnostaan runsaasti vettä ja kuitua sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, joten ne ovat ravintoainetiheitä ilman runsasta energiamäärää. Kasvisten lisääminen kannattaakin aina!

Kasviksiin lukeutuvat juurekset, vihannekset, sienet, marjat ja hedelmät. Näitä olisi hyvä nauttia vähintään 500 g päivässä eli noin 5-6 annosta. Puolet tästä määrästä voisi olla marjoja ja hedelmiä ja toinen puoli juureksia ja vihanneksia. Kasvisten syönti on lisääntynyt suomalaisilla jo useita vuosikymmeniä. Silti on monia, jotka syövät niitä liian vähän.

Search