Siirry sisältöön
Oppitunti

Wanhanajan lihapiirakka – näin se leivotaan

Wanhanajan lihapiirakka
Veera Pitkänen
Veera Ikonen
Valio markkinointi

Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät laadukkaista raaka-aineista ajan kanssa.

Vanhanajan lihapiirakka on klassinen leivonnainen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Nauti lihapiirakka lämpimänä tai kylmänä, sellaisenaan tai sinapin kera.

Onko tässä Suomen rakastetuin perinneleivonnainen? Pehmeän taikinakuoren sisällä piilee mehevä jauhelihatäyte, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen. Kuullotettu sipuli, jauhettu maustepippuri, keitetty kananmuna ja smetana antavat jauheliha-riisitäytteelle sen omintakeisen maun.

Tällä reseptillä valmistat kolme piirakkaa. Jos et jaksa syödä kaikkea kerralla, pakasta ylimääräiset piirakat tulevia herkutteluhetkiä varten.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Wanhanajan lihapiirakkaan tarvitset:

Taikina

  • 3 dl Valio piimää
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g Valio voita

Täyte

  • 1 sipuli
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1/2 prk (à 120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • 1/2 dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • 1 kananmuna, voiteluun
  • maustepippuria tai mustapippuria rouheena, koristeluun

Search