Valio AURA®
makuasia.
Ainutlaatuinen sinihomejuusto – voimakkaan makunsa vuoksi suomalaisten
iki-inhokki ja ikoninen kestosuosikki.
Alkuperäinen, muru vai erityisen pitkään kypsytetty Gold?
AURA® herkut joulun tunnelmointiin
Mitä olisikaan joulu ilman AURA® juustoa? Niinpä. Näillä resepteillä virittäydyt joulutunnelmaan aina pikkujouluista välipäiviin saakka. Saisiko olla suolaisia vai makeita AURA® herkkuja?
Kanelicrostinit
Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto
AURA karkit filotaikinasta
Piparkakkumousse AURA murulla
Paahdetut AURA rosmariiniperunat
AURA täytteiset taatelit
Vaniljainen AURA täytekakku
Jouluhummus
AURA-persimonpasta
Joulupelti
Makupari Valio AURA ja punajuurihillo
Joulukinkku AURA kuorrutuksella
AURA taateliruudut
AURA valkoviinikastike kalkkunalle
AURA lohipiiras
Helppo AURA joulusalaatti
Makupari Valio AURA ja lakritsi
AURA punajuuririsotto
Kaipaatko lisää juustoja jouluun?
AURA® rakastaa pastaa
Helppo, mutta hienostunut pasta syntyy vähistä aineksista. AURA® tekee pasta-aterioista helpolla hyvää ja toimii arkesi herkullisena pelastajana.
Valio AURA® saa ruoan maistumaan
Kun ruokaan haluaa lisää makua, eräs takuuvarma keino on rapistella hopeinen kääre auki. Valio AURA® sinihomejuusto on hyvä keino tuoda makumaailmaan happamuutta, suolaisuutta ja kermaista täyteläisyyttä. Suolaiset piiraat, pastat, munakkaat ja kastikkeet muuttuvat vastustamattomiksi ripauksella Valio AURA® sinihomejuustoa. Kokeile ja poimi reseptit arkeen ja juhlaan!
Makeita herkkuja ja Valio AURA® sinihomejuustoa
Makeiden lisukkeiden kanssa Valio AURA® sinihomejuusto sopii jälkiruoaksi sellaisenaankin, mutta kokeilepa joskus sinihomeista säväystä jälkiruokaan! Kun yhdistät Valio AURA® sinihomejuustoa esimerkiksi mutakakkuun, suolaisen ja makean liitto saattaa viedä jalat alta. Tämä voi olla myös suorin tie Valio AURA® fanin sydämeen.
Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta
Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen
Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.
Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa
Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.
Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua
Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.
AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta
Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.
Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla
Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.
Suomalaiseen makuun
Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.