Kastikkeet ja marinadit grilliruoalle
Hyvä kastike kruunaa grilliruokaelämyksen. Tässä reseptejä ja vinkkejä grilliruoan kastikkeisiin ja marinadeihin, maustevoita unohtamatta.
Kastike lihalle ja kanalle
Perinteinen BBQ-kastike sopii niin marinadiksi kuin kastikkeeksi. Aavistuksen hapokas sinappinen kermaviilikastike tuo vastapainoa rasvaisille grillilihoille, makkaroille sekä lihapullille. Raikas kastikevaihtoehto on myös barbeque-kastikkeella, valkosipulilla ja yrteillä maustettu jogurttikastike lihalle. Grillatulle kanalle sopii mainiosti raikas basilika-pestokastike tai lime-korianterikastike.
Kastike kalalle
Grillatun kalan makua täydentävät raikkaat kermaviili- ja jogurttikastikkeet. Kokeile tuoreella tillillä, sinapilla ja sitruunalla maustettua jogurttikastiketta, helppoa raikasta tzatzikia tai pyöräytä grilliruoan kylkeen helppo munavoikastike. Piimällä ja tillillä maustettu mökkilohi-reseptin kastike on superherkullinen vaihtoehto. Kalan kastikkeeksi sopii erinomaisesti myös hapokas, raikkaan vihreä salsa verde.
Kastike grillatuille kasviksille
Grillatut kasvikset maistuvat erilaisten hummuksien ja vaahdotettujen dippien kera. Paahdetut kreikkalaiset kasvikset tarjoillaan tuttuun tapaan tzatzikin kera. Trendikäs lisuke on grillattu varhaiskaali tai sydänsalaatti, joita täydentävä lipstikkamajoneesi maistuu myös liharuokien kanssa.
Itse tehty maustevoi grilliruoalle
Kesän herkullisin maustevoi viimeistellään syötävillä kukilla. Sekoita mukaan lempiyrttejäsi tai nappaa tästä valmiit ja hyväksi testatut reseptit. Juhlava maustevoi maistuu erityisesti grillatun kanan ja lihan kanssa, kun taas ruskistettu munavoi on omiaan grillatun kalan kyljessä.
Maustevoi säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin kuukauden, joten voit hyvin valmistaa maustevoita kerralla useammallekin grillauskerralle.
Piimä ja jogurtti sopivat marinointiin
Tiesitkö, että hapanmaitotuotteilla marinoitu liha marinoituu erityisen mureaksi? Piimämarinadi on pyyhittävä hyvin pois lihan pinnalta ennen grillausta, jotta maitosokeri ei pala lihan pintaan. Liha marinoituu parhaiten pakastuspussissa ja sen olisi hyvä maustua vähintään parin tunnin ajan. Tuoreet yrtit ja valkosipuli antavat hyvän, kesäisen maun.
Herkullisia hetkiä grillin äärellä!