Itsenäisyyspäivä – kata pöytään kotimaan makuja
Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlistetaan Suomea ja suomalaisia makuja. Olipa mielessäsi itsenäisyyspäivän menu tai itsenäisyyspäivän kakku, olet oikeassa paikassa!
Itsenäisyyspäivän makeat herkut
Itsenäisyyspäivän kakuissa pääosaan pääsevät kotimaiset marjat: mustikka, hilla, puolukka, mustaherukka ja karpalo. Jos itsenäisyyttä juhlitaan pienemmällä porukalla, kahvin kaveriksi sopivat myös suomalaista luontoa kuvastavat koivuhalkoleivokset, raikkaat lakka-ruisherkut tai mehevät täytetyt kanelipullat.
Cocktailpaloja ja pientä suolaista
Leivo mätidipin ja sienisalaattidipin kaveriksi sopivaa saaristolaisleipää tai siemennäkkäriä, lusikoi karjalanpiirakoiden päälle suussa sulavaa ruskistettua munavoita tai valmista isommankin nälän mukanaan vievä voileipäkakku kotimaisesta kalasta. Täydellistä vaikkapa Linnan juhlien kotikatsomoon.
Sinivalkoinen AURA® – suomalaisten suosikki
AURA®-sinihomejuusto sopii itsenäisyyspäivään väriensä ja kotimaisuutensa puolesta loistavasti. Näistä resepteistä ilahtuu jokainen AURA-juuston ystävä! Sujauta runsaasti piirakkaan tai kokeile vaihtelun vuoksi makeassa leivonnassa.
Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään
Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.