Moderni joulumenu tuo vaihtelua joulupöytään
Kaipaatko uusia makuja jouluaterialle? Tuo joulupöytään rohkeasti uutta kulmaa ja omia suosikkiruokiasi. Moderni joulumenu on persoonallinen ja juuri sinun makusi mukainen.
Uusia makuja joulun alkupaloihin
Joulupöytä aloitetaan tietysti kaloilla ja muilla herkullisilla pikkusuolaisilla. Modernissa joulumenussa rosolli saa uutta ulottuvuutta pikkelöinnistä ja saaristolaisleipä lakritsista. Piparjuurismetanalla maustettu lohitartar maistuu sellaisenaan tai rapsakalle saariston siemennäkkärille sipaistuna. Saaristolaishyytelö on näyttävä koristus pöytään: se on kuin suolainen juustokakku ilman pohjaa. Kokeilunhaluiselle herkuttelijalle sopivat myös AURA®-juustolla tai mascarponella täytetyt taatelit tai sitruunalla ja timjamilla maustetut kampasimpukat.
Kasvistartar
AURA täytteiset taatelit
Saaristolaishyytelö
Tartar
Mätidippi
Lohitartar ja piparjuurismetanaa
Lakritsisaaristolaisleipä
Persimonsalaatti
Mascarponetaatelit
Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto
Ginigraavattu lohi
Paahdettu kurpitsasalaatti
Sienisalaattidippi
Kylmä sipsipelti
Saariston siemennäkkäri
Joulupöydän modernit pääruoat
Moderniin joulupöytään kuuluu täyttävä ja näyttävä pääruoka. Hauduttele possu meheväksi kirsikkaisessa Hehku®-juomassa tai paista kinkun sijaan sokerisuolattu porsaanfilee tai beef Wellington. Yhden tai kahden hengen joulupöytään sopii porsaan potkasta valmistuva sinkun joulukinkku tai ruusukaali-karpalopedillä paistettu kalkkuna.
Hehkupossu
Talvisalaatti
Paahdetut AURA rosmariiniperunat
Vegaaninen Wellington
Kalkkunaa kahdelle
Joulupelti
Palsternakkalaatikko
Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakas
Sinkun joulukinkku
Uunirosolli
Joululohi
Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi
Pommes Anna eli annanperunat
Peltiporkkanat
Punakaalilaatikko
Joulupöytä täynnä uusia jälkiruokaideoita
Moderni joulumenu päätetään hurmaavan herkullisella red velvet -kääretortulla, jossa maistuu juuri sopivasti piparminttu. Jos kaipaat jälkiruoalta mehevyyttä, kokeile uunipäärynöitä tai leivo pikkuruisia englantilaisia hedelmäkakkusia ja tarjoile ne mascarponevaahdon kera. Jos taas toivot raikkautta, valintasi on marjaisa valkosuklaajäätelö. Rapeutta ja kuohkeutta puolestaan tarjoilee ranskalainen Paris Brest, joka täytetään pehmoisella luumu-kanelivaahdolla. Myös juustotarjotin toimii aina, ja sekin virkistyy, kun katat juustojen seuraan vaikkapa hapankirsikkahilloketta tai kanelicurdia.
Marjainen valkosuklaajäätelö
Red Velvet -kääretorttu
Sitrus pot de crème
Puolukkapannacotta
Suklaamousse ja piparkakkuvaahtoa
Paris Brest
Makupari Valio Juhla cheddar ja kanelicurd
Uunipäärynät
Englantilaiset hedelmäkakut
Piparkakkumousse AURA murulla
Vaniljapannacotta oliiviöljyllä ja suolalla
Piparitaikinajäätelö
Hapankirsikkahilloke juustoille
Jouluhalko Baked Alaska
Suklaajuustokakku lasissa
Joulujuomaksi glögiä uusin maustein
Joulumenu kruunataan arvoisellaan joulujuomalla, joka virittää mielen juhlan tunnelmaan. Toivota vieraat tervetulleiksi raikkaalla glögi tonicilla tai mukavan kirpakalla glögi sourilla! Tämän vuoden trendikäs tulokas on glögi mule.