Juhannusjuomat
Juhannusjuomaksi sopivat hedelmäisen raikkaat ja marjaisan makeat juomat, kuten alkoholittomat mocktailit, erilaiset boolit ja sangria. Tässä yöttömän yön viileimmät juomareseptit!
Mansikka-raparperisangria
Kepeä ja kupliva mansikka-raparperisangria on mainio valinta juhannuksen alkumaljaksi. Simppelin juoman valmistus on helppoa: sekoita vain mehu ja kuohuviini tai kivennäisvesi, ja koristele sangria tuoreilla mansikoilla, raparperilla sekä jääpaloilla.
Sitrus-inkiväärimocktail
Tässä raikkaassa mocktailissa eli alkoholittomassa cocktailissa maistuu juuri sopiva inkiväärin ja limen puraisu. Juomaa on helppo valmistaa useampi lasillinen, tai vaikka kokonainen boolimalja kerralla. Jos haluat mocktailista cocktailin, lisää juomaan 3 cl vaaleaa rommia.
Puutarhasangria
Tämän parempaa kesäjuomaa saa etsiä! Raikas puutarhasangria sekoitetaan omenamehusta ja kuivasta valkoviinistä. Viimeistelystä vastaavat omena- ja sitruunalohkot, raparperi mansikat ja jääpalat. Valmista kymmenessä minuutissa!
Sitrus-shandy
Nam, mikä kaunokainen! Tässä raikas ja kesäinen mocktail parhaimmillaan. Tuunaa värikäs juoma makusi mukaan alkoholittomalla tai alkoholia sisältävällä oluella.
Viinimaan raparperi-mansikkaspritz
Spritz on raikas kesäjuoma aikuiseen makuun. Tämä Viinimaan raparperi-mansikkaspritz syntyy mansikoista, raparperista, mansikka-raparperimehusta ja kuohuviinistä. Hauska koristereuna syntyy sitruunasta, marjajauheesta ja sokerista.
Mimosa-jääpalat
Mimosa on raikas ja yksinkertainen juoma juhannusjuhliin. Tarvitset mimosaan appelsiinimehusta ja appelsiiniviipaleista tehtyjä jääpaloja sekä kuivaa kuohuviiniä. Alkoholittoman mimosan saat, kun kaadat jääpalan päälle alkoholitonta kuohuviiniä.
Mustikkasangria
Mustikkasangria on suomiversio perinteisestä sangriasta, ja sopii siksi täydellisesti suloisen suven juhlintaan. Juhannuksen juhlintaan sopien reseptistä löytyy myös lonkeroa. Jäiset mustikat tai mustikkamehujäät pitävät juoman kylmänä.
Viinimaan jäinen kesä-rosé
Tämä drinkki pysyy viileänä mustikkamehusta, roseeviinistä ja sokeriliemestä valmistettujen mehujäiden voimalla. Mehujää mansikoiden kera lasiin ja päälle loraus roseeta.