
maistuva ahven
Ahven on Suomen yleisin onkikala, joka maistuu herkulliselta voissa paistettuna. Paistetut ahvenfileet sopivat myös hampurilaisiin ja peltiruokiin, eikä ahventa kannata unohtaa myöskään klassisista kalakeitoista.
ahven maistuu ympäri vuoden
Ahven on Suomen kansalliskala, joka viihtyy lähes koko maan vesistöissä, aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Pituutta kalalla on yleensä 15–30 senttimetriä ja painoa 50–350 grammaa.
Ahvenen parhaat sesongit sijoittuvat kesään ja syksyyn. Kalastajan saaliiksi ahven voi kuitenkin käydä kaikkina vuodenaikoina, myös aivan keskitalvella pilkkimällä.
Suomalaisen ahvenen käyttö ravintona on ympäristöystävällinen valinta, sillä sen kalastus ei tällä hetkellä heikennä ahvenkannan tilaa.
ahvenfileet pannulla ja uunissa
Pannulla paistetut ahvenfileet ovat monen mielestä täydellisiä sellaisenaan salaatin ja perunoiden kera nautittuna. Tuttuun klassikkoon on helppo tuoda tuoreita makuja uusilla lisukkeilla. Ahvenfileiden lisukkeena voi kokeilla kuorrutetuttuja uuniperunoita ja parsaa. Nopeaksi arkiruoaksi ahven taipuu pellillä yhdessä kasvisten ja pottujen kanssa.
Rennot herkut ahvenesta
Viikonloppujen suosikkiherkut, lämpimät voileivät ja burgerit, saavat uutta makua, kun täytteeksi sujautetaan paistettuja ahvenfileitä ja roppakaupalla makoisia kasviksia.
Ahvenkeitot
Ahven sopii mainiosti myös klassisten kalakeittojen raaka-aineeksi. Lämpimät ahvenkeitot ilahduttavat niin arkena kuin viikonloppuillallisellakin. Kalastajan keittoon tuo kermaisuutta täyteläinen sulatejuusto, kesäisessä kalakeitossa maistuvat kesän kasvikset.