Banaani on paras
Banaani ennen treenejä ja pala banaanileipää kahvin kaverina? Et ole ainut, sillä banaanit kuuluvat kiistatta suomalaisten suosikkihedelmiin.
Makeita leivonnaisia banaanista
Makean banaanin maku sopii loistavasti erilaisiin leivonnaisiin. Jos keittiöstäsi löytyy jo hieman tummuneita banaaneja, kokeile banaanileipää eli leipävuokaan valmistettua mehevää banaanikakkua tai banaanimuffinsseja. Banaanin ja kinuskin yhdistävä klassikkoherkku banoffee maistuu niin browniepohjan päällä, kääretorttuna kuin pullanakin.
Banaani aamiaisissa ja välipaloissa
Helpot, banaanista, kananmunasta ja leivinjauheesta syntyvät banaaniletut kuuluvat monen suosikkiaamiaisiin. Jos kaipaat lettuihin vaihtelua, kokeile astetta herkumpia banaanipannukakkuja tai banaaniviipaleilla täytettyjä kookoslettuja. Sitruunakreemillä ja granolalla aateloitu jogurtti-bananasplit on täydellinen aamiaisherkku. Maistuvia ideoita aamiaiselle ja välipalalle ovat myös jälkiruokamaisen makea banaani-saksanpähkinäpuuro sekä baked oats eli paistettu aamupuuro.
Banaani – säilytys ja muut vinkit
- Sanalla ”banaani” tarkoitetaan tavallisesti hedelmäbanaania. Banaanilajikkeita on kuitenkin myös muita ja esimerkiksi keittobanaanina ja ruokabanaanina tunnettu jauhobanaani on tärkkelyspitoista perusruokaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.
- Banaanit kannattaa aina säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaappi tekee banaaneista mauttomia ja harmaita.
- Jos banaanit uhkaavat tummua liikaa, voi kypsän banaanin pilkkoa ja pakastaa. Pakastetut banaanit voi käyttää esimerkiksi smoothieen.
- Banaanista on myös suolaisten ruokien mausteeksi. Kokeile vaikkapa broilerinkoipia curry-banaanikastikkeessa.
Banaanin makua helposti
Vaiko sittenkin banaania jogurtissa, vanukkaassa tai jäätelössä? Jos rakastat banaania yhtä paljon kuin me, suosittelemme testaamaan myös banaaniset tuotteemme.