Siirry sisältöön
bataatti

Raaka-aine

Bataatti – maukas ja mehevä juures

Makea bataatti sopii moneen makuun ja ruokaan. Kokosimme herkulliset reseptit ja vinkit, joiden avulla kokkaat esiin bataatin parhaat puolet.

Bataatti pääraaka-aineena

Maukas bataatti taipuu monenlaisiin pääruokiin. Valmista bataatista lempeän arkinen sosekeitto tai kokeile astetta parempaa, valkoviinillä ryyditettyä, kuohkeaa bataattikeittoa. Bataatin seuralaiseksi sosekeittoon sopivat niin porkkanat kuin kurpitsatkin.

Jos kaipaat purutuntumaa, kokeile mehevän mausteista Mifu-currya tai chorizolla maustettua kvinoa-bataattipannua. Täytetyt bataatit ovat ihanan lohdullinen ja lämmittävä ruoka pakkaspäiviin. Täytä bataatit mustapavuilla tai nyhtönaudalla. Satokausikalenterin bataattispiraalipiirakka on todellinen katseenvangitsija vaikkapa illanistujaisten kattaukseen.

Mitä bataatin kanssa?

Monen mielestä bataatti on parhaimmillaan uunissa paahdettuna. Uunin lämmössä vaatimaton juures kypsyy ihanan meheväksi ja makeaksi herkuksi. Kukapa voisi vastustaa rapeita bataattiranskalaisia tai herkullisia paahdettuja bataattilohkoja? Uunissa paahdettu bataatti sopii erinomaisesti esimerkiksi hampurilaisten tai rapean kanan lisukkeeksi.

Bataatti on myös erinomaisen mehevää keitettynä. Bataatin keittäminen onkin varsin helppoa. Lohko bataatti haluamasi kokoisiksi lohkoiksi ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Bataatin keittoaika riippuu lohkojen koosta: varmista bataatin kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla kokeilemalla. Nauti keitetyt bataattilohkot esimerkiksi tacokanan, chili sin carnen tai kanapadan kera.

Tip icon

Tiesitkö tätä bataatista?

  • Yleisestä luulosta ja englanninkielisestä sweet potato -nimestään huolimatta bataatti ei ole sukua perunalle.
  • Paras säilytyslämpötila bataatille on +12 – +16 astetta. Alle +10 asteessa bataatit pilaantuvat helposti.
  • Bataatti sisältää runsaasti ravintokuitua ja A-vitamiinia.

Search