Siirry sisältöön
bataatti

Raaka-aine

Makoisa bataatti

Trendikäs bataatti sopii moneen makuun ja ruokaan. Kokosimme helpot ja herkulliset vinkit, joilla nostat esiin bataatin parhaat puolet!

Anna uunin lämmittää

Monen mielestä bataatti on parhaimmillaan uunissa paahdettuna. Uunin lämmössä vaatimaton juures kypsyy ihanan meheväksi ja makeaksi herkuksi. Kukapa voisi vastustaa rapeita bataattiranskalaisia, mehevää täytettyä uunibataattia tai herkullisia paahdettuja bataattilohkoja jogurttikastikkeella? Jos kaipaat vaihtelua kermaperunoille, kokeile herkullista AURA bataattivuokaa. Satokausikalenterin bataattispiraalipiirakka on ihana viikonloppuherkku.

Tip icon

Tiesitkö tätä bataatista?

  • Yleisestä luulosta ja englanninkielisestä sweet potato -nimestään huolimatta bataatti ei ole sukua perunalle.
  • Paras säilytyslämpötila bataatille on +12 – +16 astetta. Alle +10 asteessa bataatit pilaantuvat helposti.
  • Bataatin alkuperäalueena pidetään Etelä- ja Keski-Amerikkaa. Eurooppaan juures saapui Kolumbuksen mukana.
  • Suomen sääolot eivät suosi bataatin kasvatusta ja siksi Suomessa myytävät bataatit tuodaan ulkomailta, tavallisesti Yhdysvalloista.

Search