Vähärasvainen, vaalea ja miedonmakuinen broilerin liha on monen suomalaisen suosikki, jota myydään sekä kokonaisena, suikaleina, fileinä että jauhelihana. Broileria saa valmiiksi marinoituna, mutta sen maustaminen ja marinointi onnistuvat helposti myös kotona.
Broileri on raaka-aineiden monitaituri
Monipuolinen broilerin liha toimii uunipadoissa, kerman parina kastikkeissa tai vaikka simppelisti öljyssä paistettuna. Valmistatpa sitten lämmintä pataruokaa kynttiläillalliselle tai naposteltavaa illanistujaisiin, broileriruoat ovat varma valinta.
Kokonainen broileri valmistuu uunissa reilussa tunnissa, fileet paistuvat pannulla vartissa. Miedon makunsa ansiosta broileria on helppo maustaa oman mielen mukaan. Esimerkiksi curry, sitrushedelmät, erilaiset yrtit kuten timjami ja rosmariini tai AURA® juusto ovat maukkaita pareja mehukkaalle broilerille.
Broileri uunipellillä tai padassa
Täyteläinen kanapata valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Kermainen kastike ja sitruunalla sekä timjamilla maustettu pata valmistuu lähes itsekseen. Jos olet mausteisen ruoan ystävä, kokeile lisätä lempeään pataan pippurista sulatejuustoa.
Viikonlopun ilalllaispöydässä maistuvat Lyonin kanapata tai kokonaisena paistettu broileri. Kasvisten kera mehevöityvä broileri saa makunsa maustevoista, ja annoksen kruunaa AURA® juusto. Muista nostaa liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.