Hurmaannu kesäkurpitsasta
Kesäkurpitsaspagettia, piirasta vai täytettyjä kesäkurpitsoita? Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes, joka maistuu niin suolaisen kuin makeankin kaverina. Katso herkulliset kesäkurpitsareseptit!
Kesäkurpitsa ruoanlaitossa ja leivonnassa
Kesäkurpitsaa voi käyttää raakana kurkun tavoin, mutta se kestää hyvin myös kypsennyksen. Kesäkurpitsat sopivat loistavasti erilaisiin salaatteihin, keittoihin, uuniruokiin, wokkeihin, paistoksiin ja pastan korvikkeeksi kesäkurpitsaspagetin muodossa. Lisäksi kesäkurpitsaa voi käyttää leivonnassa. Esimerkiksi makeassa kesäkurpitsapiiraassa kesäkurpitsa antaa ihanaa mehevyyttä. Rapeat kesäkurpitsarullat ovat tämän vuoden hitti!
Myös kesäkurpitsan keltaiset kukat ovat syötäviä, joten niitä voi käyttää ruokien koristeluun. Alkupaloiksi ja naposteltaviksi kesäkurpitsan kukat sopivat friteerattuna tai pannulla paistettuna.
Tiesitkö tämän kesäkurpitsasta?
- Kesäkurpitsa sisältää foolihappoa ja C-vitamiinia
- Tunnetuin kesäkurpitsalajike Euroopassa on Zucchini
- Kesäkurpitsakausi kestää heinäkuusta syyskuuhun
- Kesäkurpitsa säilyy parhaiten viileässä +8 – +12 asteessa