
Hurmaava kookos
Kookos on hurmaava hedelmä, jonka kova kuori kätkee sisälleen lempeän eksoottisen makuelämyksen. Kookoksella maustat niin makeat kuin suolaisetkin ruoat ja leivonnaiset.
Kookos vie makumatkalle
Eksoottinen kookospähkinä on yksi aasialaisen keittiön kulmakivistä chilin, korianterin ja inkiväärin ohella. Kookos toimiikin ruoassa kuin ruoassa mainiona tasapainottajana: se taittaa tulisen ruoan pahimman poltteen ja pyöristää lempeästi ruoan makua. Kookos pääsee parhaiten oikeuksiinsa mausteisissa curryissa, laksoissa ja wokeissa. Myös näppärästi valmistuva kookosriisi toimii tulisen ruoan kesyttäjänä. Kookoksella maustat siis niin arki- kuin viikonloppuruoatkin.
Jos haluat kokeilla jotain uutta, maista mehevää metsäsieni-sipulipizzaa, jossa kastike on maustettu kookoskermalla, tai maissi-kookoskeittoa, joka saa uutta twistiä kookoshiutaleista.
Kookos leivonnaisissa ja jälkiruoissa
Kookospähkinä on miedon makeutensa ansioista omiaan jälkiruokiin ja herkkuihin. Makeissa resepteissä kookoksen makua täydentävät erityisen hyvin raikkaat hedelmät, pehmeä vanilja ja täyteläinen suklaa.
Kookosmaito on täydellinen mauste panna cottalle. Kookoskerma sen sijaan toimii mainiosti kakku- ja munkkitaikinoissa sekä kuorrutteissa.
Kuivatut kookoshiutaleet ja -lastut ovat leivonnassa parhaimmillaan. Kokeile kookoshiutaleita piirakka-, kakku- tai keksitaikinassa sekä leivonnaisten ja jälkiruokien koristelussa. Kookoshiutaleilla tuot klassikkoleivonnaisiin uutta twistiä: kuorruta sillä mokkapalat, mutakakut, cake popsit ja tryffelit. Kookoshiutaleiden rinnalla myös kookospalat tuovat niin makua kuin mukavaa purutuntumaa makeisiin herkkuihin.
Aateloi herkulliset donitsit kookoksisella kuorrutteella ja kookoshiutaleilla. Nosta raikas passionpasha uudelle tasolle ja upota massaanreilusti kookospaloja. Tai jos olet vannoutunut klassikkodrinkkien ystävä, kokeile helppoja mojito-paloja ja veikeää piña colada -kakkua.
Välipalaa kookoksen kera
Lorauta kookosmaitoa lettutaikinaan tai smoothien sekaan ja mausta kookoshiutaleilla tuorepuuro ja vispipuuro. Kookoslastut ovat mitä ihanin tapa viimeistellä herkulliset välipalat granolasta pirtelöihin ja vanukkaisiin. Kookoksen makua passionpirtelöön tuo Valio Gefilus® samettinen juoma ananas-kookos, joka toki maistuu välipalana ihan sellaisenaankin.