Siirry sisältöön
Uunilohi

Raaka-aine

Maukas lohi

Lohi on hyvänmakuinen kala, joka on helppo valmistaa. Arjen ja juhlan suosikkikala taipuu lähes mihin tahansa ruokaan ja moneen makumaailmaan. Paista lohi uunissa, tee siitä maistuva keitto tai täytä lohella juhlava piirakka tai voileipäkakku.

lohta vai kirjolohta?

Suurin osa kaupassa myytävästä lohesta on kasvatettua lohta, ja lisäksi saatavilla on kasvatettua kirjolohta. Kirjolohi ja lohi ovat eri lajeja, mutta käyttötarkoitukseltaan hyvin samanlaisia. Kotimaista Itämeren villiä lohta on saatavilla alkukesästä.

Kaikkiin lohiresepteihin voi hyödyntää sekä lohta että kirjolohta.

Lohiruokia pannulla ja uunissa

Uunissa lohi kypsyy fileen paksuudesta riippuen 175 asteessa noin 30 minuutissa. Suomalaisten suosikkia, uunilohta, on helppo piristää erilaisilla lisukkeilla. Perunoiden ja muusin lisäksi lohen voi tarjota esimerkiksi maustetun riisin tai juuresten kera. Uunilohen voi maustaa sitrushedelmillä, italialaiseen tyyliin oliiveilla ja kapriksilla tai slaavilaiseen tapaan.

Pannulla paistuu lohella höystetty varhaiskaalipannu sekä täyteläinen lohipasta. Kun paistat lohen pannulla, 2–4 minuuttia molemmilta puolilta keskilämmöllä riittää. Aloita paistaminen nahkapuolelta. Lohen voi kääntää, kun sen nahka irtoaa pannusta helposti. Paistaessa on tärkeää tarkkailla, ettei lämpötila nouse liian korkeaksi.

lohta kahvipöytään ja juhlahetkiin

Lohi sopii myös juhlapöytään. Juhlavan illallisen alkupalana voi tarjota graavilohitäytteisiä cocktailpiirakoita, blinejä tai lohitartaria. Aikuisten juhlapöydässä maistuu myös ginigraavattu lohi. Voileipäkakku kruunaa minkä tahansa juhlapöydän, ja kesällä maistuu savulohella täytetty lettukakku. Testaa myös suolaisia lohi-maritozzeja sekä helppoja lohipiirakoita.


Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1