Tätä kaikkea valmistat puolukoista
Makeaa vai suolaista? Siinäpä vasta kysymys, kun puolukoista puhutaan. Tässä reseptit ihaniin puolukkaherkkuihin: puolukkapiirakkaan, puolukkahilloon, pehmeän puolukkaiseen vispipuuroon sekä moneen muuhun.
Puolukkaleivonnaiset ja puolukkajälkkärit
Puolukka ja kinuski on klassikkoyhdistelmä, joka toimii aina. Kokeile esimerkiksi suositusta banaani-toffeepiirakasta eli banoffeesta innoituksensa saanutta puoloffeeta, jossa kinuski kesyttää kirpsakat puolukat vastustamattomaksi herkuksi. Lempeämmäksi puolukat kesyyntyvät myös täyteläisessä juustokakussa sekä valkosuklaan seuralaisena valkosuklaa-puolukkatäytekakussa. Perinteisempien puolukkaleivonnaisten ystävä leipoo puolukkapiirakan tai herkullisen puolukkakukon. Puolukkahillo juustojen seuralaisena on täydellinen jälkiruoka.
Piparkakkuboston
Retkeilijän nuotiokinuski
Marja-maitosuklaajuustokakku
Satokausikalenterin mustikka-puolukkajuustokakku
Puoloffee
Puoloffee-pannacotta
Valkosuklaa-puolukkatäytekakku
Porkkana-puolukkapiirakka
Puolukka-juustokakku
Puolukkakukko
Omena-puolukkapiirakka
Puolukkarahkakakku
Puolukkapiirakka
Vaniljainen puolukkapiiras
Puolukka-porkkanapiirakka
Valkosuklaa-puolukkamaljat
Puolukkainen rahka
Punajuuri-puolukkahillo
Välipaloja puolukasta
Pirteät puolukat sopivat myös moneen välipalaan: puuroihin, leipiin, rahkoihin ja smoothieihin. Jos välipala pitää saada pöytään pikaisesti, kannattaa marjoista pyöräyttää raikas puolukka-inkiväärismoothie tai herkullinen banaani-puolukkarahka. Kun aikaa on hieman enemmän, voi välipalaksi keittää pehmeää vispipuuroa tai leipoa puolukoilla terästettyä saaristolaisleipää.
Puolukkaista makua valmiissa paketissa
Jos kaipaat puolukan kirpeyttä, mutta marjaonni ei suosinut, kokeile herkullisen puolukkaisia tuotteitamme. Niillä pääset marjojen makuun alta aikayksikön!
Tiesitkö tätä puolukoista?
- Ensimmäiset puolukat kypsyvät tavallisesti syyskuun alussa ja satokausi jatkuu lokakuun puoleen väliin. Varmimmin puolukoita löytää kangasmetsistä, mutta paikoittain marjoja kasvaa myös rämeillä ja korpimetsissä.
- Ruokien ja hillojen lisäksi puolukoiden makumaailma sopii mainiosti myös juomiin. Kokeile esimerkiksi puolukkamehusta valmistettua raikasta puolukkamojitoa, alkoholitonta puolukka-vadelmamocktailia tai nopeaa puolukkasimaa.
- Yleisin tapa säilöä puolukoita on puolukoiden pakastus, joko sellaisenaan tai survoksena. Lisäksi puolukoita voi säilöä hillona tai vaikkapa mehuna.