Monipuolinen sipuli
Kiehtova sipuli ihastuttaa ja vihastuttaa. Mutta ilman sitä tulisi toimeen vain harva kotikokki ja keittiömestari.
Tuttu keltasipuli
Keltasipuli, kepasipuli ja ruokasipuli. Suomalaisille tutuimmalla sipulilla on monta nimeä ja vielä enemmän käyttötarkoituksia. Keltasipulin maku muuttuu kypsentäessä lempeän makeaksi.
Värikäs punasipuli
Kaunis punasipuli sopii keltasipulia miedomman makunsa ansiosta erityisesti salaatteihin ja ruokiin, joissa sipuli syödään raakana. Lisäksi punasipuli maistuu herkulliselta esimerkiksi paahdettuna, hillottuna, keitettynä ja karamellisoituna.
Arvostettu salottisipuli
Ranskalaisen keittiön peruselintarvikkeisiin kuuluva salottisipuli tunnetaan hienostuneesta ja vivahteikkaasta mausta, joka sopii erityisen hyvin liemiin ja kastikkeisiin. Kuullotuksessa sipulin maku muuttuu pehmeämmäksi.
Kesäinen ruohosipuli
Miedon makuinen ruohosipuli käy sekä ruokien maustamiseen että koristeluun. Tutuimmillaan se maistuu salaateissa, kalaruoissa, keitoissa ja voileipäkakkujen sekä muiden kesäherkkujen koristeena. Ruohosipulin makua ruokaan saat myös Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustolla.
Pirteä purjosipuli
Maultaan mietoa purjosipulia käytetään sekä mausteena että raaka-aineena. Purjosipuli sopii erityisen hyvin piirakoihin, keittoihin, pataruokiin ja paistoksiin, mutta käy sellaisenaan myös salaatteihin.
Tiesitkö tämän sipulista?
- Sipulin parhaita makupareja ovat timjami, rosmariini ja salvia. Sipuli sopii loistavasti myös erilaisten juuresten, sienien ja tomaattien seuraksi. Kokeile rohkeasti!
- Sipulit sisältävät runsaasti flavonoideja.
- Sipuli kannattaa leikata aina terävällä veitsellä. Koneella pilkkominen muuttaa sipulin maun karvaaksi.
Näillä onnistut
Sipulin makua ruokaan helposti ja ilman kyyneliä? Kyllä kiitos! Näillä tuotteilla onnistut: