Suppilovahveroiden käsittely
Suppilovahveroiden puhdistaminen käy nopeasti. Multainen tyvi kannattaa leikata metsässä pois, jottei kotiin kulkeudu turhaa roskaa. Koska suppilovahvero on nimensä mukaisesti suppilo, saattaa sienen sisälle joskus eksyä lehtiä tai multaa. Sienen jalka kannattaa halkaista lakkiin asti, jolloin suppilon saa putsattua sudin avulla.
Puhdistetut suppilovahverot eivät vaadi esikäsittelyä, vaan voit lisätä ne suoraan pannulle.
Suppilovahveroiden säilöminen pakastamalla tai kuivaamalla
Suppilovahverot säilyvät useamman päivän tuoreena kuivassa ja viileässä paikassa. Jos haluat säilöä suppilovahveroita, se onnistuu parhaiten pakastamalla tai kuivaamalla. Ennen pakastamista sieniä kannattaa paistaa kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa suurin osa nesteestä. Jäähdytä sienet ja pakasta ne kerta-annoksina pakastepusseihin tai -rasioihin.
Suppilovahveroiden kuivaaminen onnistuu kasvikuivurilla, kiertoilmauunissa, saunan lauteilla tai lattialämmityksen päällä.
Maukkaita keittoja, piiraita ja muhennoksia
Miedon makuinen suppilovahvero sopii mainiosti erilaisiin pastoihin, piiraisiin ja keittoihin. Kokeile suppilovahveroa myös pitsatäytteenä ja muurinpohjalettujen välissä.